Home Destacats S’ampliarà el polígon de Tibi i Economia estudia generar 400.000 metres més...

S’ampliarà el polígon de Tibi i Economia estudia generar 400.000 metres més de zona industrial a Ibi

356
0
SHARE

La Conselleria d’Economia coincideix amb el diagnòstic de patronals, empreses i entitats de gestió de la província d’Alacant: hi falta més sòl industrial.

Ara mateix té sobre la taula: d’una banda, ampliar el polígon de Tibi, la primera fase del qual va esgotar el sòl en dos anys (entre el 2016 i el 2018) des de la seua recuperació per part de l’Ivace, i de l’altra, generar una nova zona industrial a Ibi.

En el primer cas, superats els tràmits urbanístics que es van iniciar el 2019, l’Ivace ja ha licitat el projecte d’ampliació, que convertirà en sòl industrial una superfície de 160.000 metres quadrats, de manera que la zona industrial del Maigmó triplicarà la superfície útil per a acollir empreses. El Consell promourà i comercialitzarà l’ampliació, com va fer amb la primera fase, que ha allotjat des del 2016 deu empreses que han fet una inversió de 12 milions d’euros amb 250 llocs de treball associats.

A l’ampliació de Tibi, més imminent, es podria sumar a mitjà termini la creació d’una nova zona industrial a Ibi, segons va avançar el conseller d’Economia. Fa unes setmanes Conselleria i Ajuntament van mantenir una trobada al respecte en què el municipi va oferir al Consell una superfície de 400.000 metres quadrats perquè promogués un nou polígon. Economia ja està estudiant aquesta possibilitat.