Home Alcoià Sanitat constata el ralentiment del contagi amb menys morts i positius per...

Sanitat constata el ralentiment del contagi amb menys morts i positius per Covid19 a la província

1049
0
SHARE

Els primers resultats del confinament domiciliari decretat fa més de 3 setmanes a tota Espanya per a contenir el coronavirus està donant els seus fruits. Així es desprèn de les dades que ha facilitat al Conselleria de Sanitat Universal de la Generalitat Valenciana aquest dilluns 6 d’abril. També el cap de setmana ha sigut productiu en aquest sentit, ja que les dades de nous contagis i també de víctimes de la pandèmia han anat paulatinament davallant-se.

Tant és així que Sanitat considera esperançadores les noves dades, que parlen de menys de la meitat de nous contagiats respecte a les darreres de la passada setmana. Dels 125 nous infectats del passat divendres s’ha passat a únicament 46 aquest dilluns. Dades extrapolables a altres indicadors de virus, com la mortalitat. De les 31 víctimes mortals del Covid19 del passat divendres s’ha passat aquest passat diumenge a 18, per 6 de la jornada de dilluns.

Les xifres de contagi que sí continúen pujant són les dels sectors més exposats al virus, com els sanitaris. Després de les dos primeres morts de sanitàries pel coronavirus d’aquest cap de setmana, la xifra de professionals de la salut contagiats és de 511 a tota la província. La xifra de places UCI ocupades a causa de les complicacions del coronavirus també ha descendit, alleugerant la capacitat dels hospitals de la província, on hi han ingressades en aquestes condicions 141 persones.

Pel que fa a les residències, la conselleria n’ha intervingut 4 del total de 26 que han registrat posotius per Covid19 a tota la província. Entre elles figura la Domus Vi d’Alcoi, que en els propers dies podria acollir a més persones infectades per a separar als usuaris sans d’aquells que han de ser tractats. Condicions que compleix la instal·lació alcoiana. Es desconeix tant si la xifra de morts ha augmentat a aquest centre i al geriàtric d’Onil, els més afectats per la pandèmia a l’interior de la província d’Alacant. Les darreres informacions a les que ha tingut accés tvA parlen de vora 50 víctimes del virus entre els dos centres. El total de morts a les residències geriàtriques valencianes ascendeix als 166.