Home Banyeres Sanitat detecta dos nous brots de 4 i 3 persones en l’àmbit...

Sanitat detecta dos nous brots de 4 i 3 persones en l’àmbit laboral i social a Banyeres

0
SHARE

L’evolució de la pandèmia de Covid19 a les localitats de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla continua deixant novetats. Just quan es compleixen 6 mesos des de la declaració de l’Estat d’Alarma, una localitat de la muntanya ha tornat a registrar dos nous brots -contagis de més 3 persones simultàniament-. Es tracta de Banyeres de Mariola, que ha registrat dos nous brots.

El primer d’ells i més nombrós ha tingut lloc en l’àmbit laboral, segons ha comunicat la Conselleria de Sanitat Universal, i afecta a 4 treballadors d’una mateixa empresa. El segon dels brots té un origen social -la majoria dels nous brots sorgeixen en reunions familiars o d’amics- i afecta a tres persones. Totes elles estan sent seguides pel Centre de Salut de la localitat, encarregat de rastrejar i aïllar els seus contactes.

Possibles nous casos en l’àmbit educatiu a Castalla

A aquests contagis cal sumar els que s’espera sumar en el cas de Castalla, on el passat divendres es van confirmar dos positius entre alumnes que acabaven de començar el nou curs escolar. Amb total probabilitat n’apareixeran més, tal i com ja ha informat Sanitat a l’Ajuntament de Castalla, tot i que les dades de nus positius no han sigut actualitzades des del passat 10 de setembre. Tots ells provenen de contactes socials com aniversaris o festes infantils.

Aquests casos han motivat que les autoritats castelludes hagen alertat de nou a la població de que de poc valen els esforços que els centres educatius estan fent per a contenir al virus si no es té cautela en l’àmbit social. Una petició que han llançat per a evitar mals majors, com tornar a fases anteriors del confinament per la possible proliferació de positius per coronavirus a la capital de la Foia.