Inici Cocentaina Saul i tota la seua família 24 hores al dia fent mascaretes.

Saul i tota la seua família 24 hores al dia fent mascaretes.

1924
0
COMPARTIR

Saul Santonja és un jove dissenyador de Cocentiana que per culpa del Coronavirus va haver de deixar de cosir tots els encàrrecs que tènia previst perquè el món es parava “si no saben si podran realitzar-se noces o esdeveniments, la gent ja no va comprar-se el vestit”. Per aquesta raó i després d’escoltar a una amiga que treballa en una residència de majors que li deia les mascaretes, va decidir posar-se en feina i començar a fabricar-les.
Per a tal tasca ha sumat l’esforç de tota la seua família, dels quatre membres que viuen a casa, el seu germà, la seua mare i el seu pare que “ha hagut d’aprendre a cosir”. Però el treball no es limita a ells 4 , Saul ha implicat la seua cosina, oncles i fins als veïns. En cadena, sense saltar-se el confinament, tallen, cusen, preparen, remallan, planxen i reparteixen….. i tot aquest treball, com vol Saul que ressaltem, ho fa de manera solidaria “sense guanyar un duro, només amb l´intenció que tothom tinga una màscareta”.
Confecciona dos tipus de mascaretes, unes realitzades amb cotó que anirien destinats a sanitaris i altres realitzades amb teixit sense teixir que van destinades per a dependents de panaderies, supermercats, taxistes, perquè qualsevol persona, com molt bé apunta Saul “no es quede sense aquest sistema de protecció que hui és molt important”,
Des de dissabte passat que va iniciar aquesta labor Saul i tot el seu equip han confecciona ja unes 1.000 mascaretes.
Saul vol aportar el seu granet d’arena i anima a totes aquelles empreses que compten amb teixits bons per a fer mascaretes que es posen a això i que entre tots treballem pel bé de tots.