Home Alcoi Sensors, càmeres i tecnologia 5G per a seguir els passos del coronavirus...

Sensors, càmeres i tecnologia 5G per a seguir els passos del coronavirus a Alcoi

941
0
SHARE

L’aplicació de les noves tecnologies a la gestió municipal és des de fa anys una de les línies d’actuació de l’Ajuntament d’Alcoi. De fet, la dels ponts és una de les localitats de referència en l’aplicació dels paràmetres de ciutat intel·ligent a tota Europa. Cosa que li ha valgut l’arribada de fons amb els que finançar aquestes actuacions. La tecnologia 5G, que permetrà la interconnexió total del conegut com internet de les coses, pot fer la vida dels ciutadans i la gestió municipal més fàcil.

Ara bé, els seus crítics alerten de l’ús de la infinitat de dades que recaptaran aquests dispositius que empreses i governs poden fer. Així mateix, alguns informes mèdics també apunten a problemes de salut per contaminació d’ones, especialment en animals. La tecnologia 5G requerirà de la instal·lació de potents antenes en diferents ubicacions per a donar servei d’internet d’ultra alta velocitat.

La crisi del coronavirus, a més, és un moment idoni per a començar a provar aquest tipus de dispositius, tal i com ja ocorre a la Xina. Per això, l’Ajuntament d’Alcoi acaba d’adquirir un sistema de gestió integral de dispositius equipats amb aquesta tecnologia. La inversió de 175.000 euros, parcialment aportats pels Fons FEDER d’Europa, permetrà la instal·lació de 160 càmeres per diferents punts de la ciutat.

Entre les possibilitats que oferiran aquests dispotius està el control de vehicles i persones per a evitar aglomeracions en plena crisi del Covid19. Les càmeres també estan equipades amb sensors tèrmics per a controlar la temperatura dels ciutadans en temps real. Aquests serveis permetran controlar la presència de possibles positius per coronavirus a les principals ubicacions de la capital alcoiana. Però l’Ajuntament vol que tinguen ús més enllà de la crisi sanitària, com el control del trànsit o dels accessos als principals edificis municipals.

El projecte estava previst en l’agenda del govern municipal alcoià, però la pandèmia de Covid19 pot incrementar l’ús que se’ls pot donar a aquests dispositius.