Home Alcoi Serveis Socials duplica personal i dotació entre 2015 i 2021 a un...

Serveis Socials duplica personal i dotació entre 2015 i 2021 a un Alcoi que contractarà 16 nous efectius en juliol

590
0
SHARE

La successió de crisi econòmiques que s’han produït des del 2008 han provocat que els Serveis Socials hagen sigut els departaments que més càrrega de treball han tingut a totes les administracions. No obstant, durant la crisi financera del 2008, la tendència no va ser a atorgar recursos a aquests departaments per a abastir la demanda d’ajudes d’emergència o atendre a persones en diversitat funcional, sinó més bé al contrari. Una tendència a l’austeritat que va perjudicar la situació vital de milers de persones.

A la ciutat de referència de la muntanya alacantina, Alcoi, la gestió dels Serveis Socials ha patit una notable milloria des del 2015. Començava llavors la segona legislatura de l’actual equip de govern, que feia d’aquest departament un dels eixos de la seua acció de govern. En aquell moment, el departament comptava amb 34 persones treballant en ell i un pressupost de vora 1,4 milions d’euros. En l’actualitat, el nombre de treballadores del departament és de 68, i el seu pressupost ascendeix als prop de 2,8 milions d’euros. Són xifres que dupliquen les que l’Ajuntament d’Alcoi barallava en 2015.

Les dades actuals inclouen la contractació de 16 noves treballadores que el Consistori alcoià durà endavant a partir de l’1 de juliol. Ho farà gràcies al finançament de la Generalitat Valencianai als 25.000 euros de fons propis que l’administració alcoiana ha estalviat en no renovar 2 càrrecs d’assessor. Tot i això, la contractació és temporal i va dirigida a 3 àrees diferents: 9 dels contractes treballaran en Atenció Primària Bàsica, 6 en l’àrea de malalts mentals i una més amb infància i adolescència.

Les noves contractacions venen a reforçar uns Serveis Socials que són un dels pilars sobre els que s’ha sustentat la vida de moltes persones, les més afectades tant per la crisi econòmica del 2008 com de l’actual, provocada pel coronavirus.