La Regidoria de Comerç de l’Ajuntament de Castalla, juntament amb l’Associació d’Hostalers Sehunica, han anunciat la celebració de la tercera edició dels Encontres Gastronòmics de Castalla. Després de l’èxit de les anteriors convocatòries, del 18 al 28 de febrer, la ciutat es convertirà en l’epicentre de la gastronomia local i comarcal. Aquest esdeveniment convida a gaudir de set dies plens de sabors, que conjuguen tradició i modernitat amb la presentació de plats que recorden les arrels de Castalla.
Els restaurants que participaran en aquesta edició són: Restaurant Casa Paqui, Hotel Don José, Restaurant Nou Trinquet, Caseta Nova by Natxo Sellés, Restaurant La Viscaya, Restaurant Cassana i Asador Izaskun. En xifres totals, se n’ha sumat un nou en relació amb l’edició d’enguany.
Segons ha assegurat Jesús López, Alcalde de Castalla, “aquest encontre és una gran oportunitat per a conéixer la riquesa cultural i gastronòmica de la zona, amb plats exclusius, amb ingredients autòctons i propostes innovadores. Un esdeveniment que reafirma el compromís amb la promoció de la cuina tradicional i contemporània de la comarca”.
Dos setmanes de gastronomia
Seran set dies en què set restaurants emblemàtics de Castalla oferiran els seus millors plats dissenyats en exclusiva per a aquesta convocatòria. Es podran provar els coneguts gaspatxos, així com els tradicionals arrossos i vins locals. Tot esperant una afluència màxima, que va deixar sense places a diversos dels restaurants participants en la darrera edició.
José Rico, Regidor de Comerç i Promoció Turística, ha destacat que els encontres es duran a terme durant dues setmanes consecutives. Concretament, “la primera setmana, de dimecres a dissabte (18, 19, 20 i 21 de febrer), i la segona setmana, de dijous a dissabte (26, 27 i 28 de febrer). Dissabtes, a més, després de la degustació, es podrà gaudir del popuar ‘tardeo'”.
De fet, cada restaurant serà el protagonista un dia de les jornades i oferirà menús que prometen fer gaudir els comensals. Les places són limitades, per la qual cosa és necessari realitzar una reserva amb antelació. Finalment, l’Alcalde de Castalla ha destacat que “aquesta iniciativa és de gran rellevància per a la promoció i difusió de la nostra cultura gastronòmica i del nostre poble”. Així mateix, “convidem a veïns i visitants a descobrir el millor de la nostra cuina”, ha conclòs el primer edil castellut.





