Home Alcoi Suspesa la Romeria i Rostida a Sant Antoni d’Alcoi

Suspesa la Romeria i Rostida a Sant Antoni d’Alcoi

211
0
SHARE

Alcoi celebrarà enguany la festivitat de Sant Antoni de forma molt reduïda, ja que l’actual normativa Covid autonòmica no permet en aquests tipus d’esdeveniments el consum d’aliments i begudes, excepte en una zona exclusiva habilitada de restauració separada de la zona de l’esdeveniment, complint amb les mesures pròpies dels establiments d’hostaleria i restauració, per tant no es pot fer la tradicional rostida en Sant Antoni, ja que no es pot complir amb la normativa que també determina un aforament a raó de 2,25 metres quadrats per persona. Al no poder-se menjar en Sant Antoni, tampoc s’ortganitza la Romeria.

Pel que respecta a la benedicció dels animals s’ha adaptat per intentar facilitar un recorregut amb sentit únic, evitant les aglomeracions de persones. L’únic acte que es durà a terme serà la citada benedicció dels animals, serà a les 17.30 hores al parc de La Glorieta, amb entrada per plaça Ramón y Cajal o Sant Nicolau en els casos que no puguen entrar per les escales i eixida per Sant Mateu. No es farà ni la concentració a la plaça de Dins, ni el passa-carrer ni la xocolatada.

«Seguim en pandèmia i hi ha una normativa que s’ha d’acomplir. S’especifica clarament que aquests tipus d’esdeveniments, no es pot menjar excepte en zones habilitades per a la restauració i amb la normativa específica de restauració, per tant i lamentant-ho molt no podem organitzar un acte que incompliria la normativa. Esperem que el pròxim any puguem viure una celebració com a tots ens agradaria, però hui en dia és impossible. Demane comprensió a la ciutadania davant aquesta situació, però com Ajuntament som els primers que hem de seguir la normativa, tal com hem fet fins al moment en tots els actes que hem organitzat», ha destacat la regidora de Festes, Carolina Ortiz.