Home Destacats Transició Ecològica estudiarà les possibilitats de recuperació del mas de l’Albufera de...

Transició Ecològica estudiarà les possibilitats de recuperació del mas de l’Albufera de Gaianes

761
0
SHARE

La consellera de Transició Ecològica, Mireia Mollà, ha anunciat que la Conselleria estudiarà les possibilitats i les condicions de la finca Mas de l’Albufera de Gaianes amb la vista posada a recuperar aquesta masia com a centre de gestió mediambiental.

Mollà ha visitat l’aiguamoll, dins d’un recorregut pels principals projectes del municipi, juntament amb el conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, l’alcalde de Gaianes, Agustí Martínez, i tres municipis més de la comarca: Banyeres, Beniarrés i Quatretondeta.

“La inclusió de l’Albufera de Gaianes en l’actualització del Catàleg de Zones Humides reconeix i reflecteix la seua importància per a la Comunitat Valenciana”, ha assenyalat la consellera.

L´alcalde del municipi també ha defensat la voluntat de continuar potenciant aquest paratge natural, protegit des del 2007, després de les actuacions de restauració que van permetre la millora de l´ecosistema i la renaturalització de l´entorn d´11,2 hectàrees dominat per la llacuna interior.

Per la seua banda, el conseller Rafa Climent, ha manifestat que “l’Albufera de Gaianes, al costat del Benicadell i la Via Verda, són elements naturals generadors d’activitat econòmica i de dinamització de la zona”.

La visita ha començat amb una recepció a l’Ajuntament per part de la corporació municipal, que ha explicat projectes estratègics de la comarca com el de l’esmentada Via Verda Alcoi-Gandia o el de la dotació i modernització d’infraestructures i serveis al Polígon Industrial de la localitat.

Durant la visita, Climent ha explicat que des del 2016 la Conselleria destina més de 665.000 euros a Gaianes en matèria d’ocupació, formació, indústria, energia i internacionalització