Home Esports Treballs de modernització i rehabilitació a la via ferrada del Barranc de...

Treballs de modernització i rehabilitació a la via ferrada del Barranc de les Raboses a Ibi

374
0
SHARE

L’Ajuntament d’Ibi, des de les Regidories d’Esports, Medi Ambient i Turisme, realitzarà abans que finalitze l’any la rehabilitació i modernització de la via ferrada situada al Barranc de les Raboses d’Ibi, amb una inversió de 34.660,45 euros.

Les actuacions que van a realitzar-se consisteixen en l’adequació d’unes antigues instal·lacions que afavoreixen, en determinats punts, l’ascens i descens pel llit de Barranc de les Raboses. Aquest accés està pròxim a l’àrea recreativa del Barranc dels Molins, pel PR-V26 de la Serra del Menejador. La seva ubicació també està al costat de al Molí de Paper, de manera que es fomenta i dinamitza l’esport d’aventura, l’atractiu medi ambiental i el turisme actiu d’aquesta zona, amb una gran riquesa paisatgística gràcies a les estructures geomorfològiques pròpies dels barrancs, creades pel pas i l’acumulació de l’aigua.

La rehabilitació i modernització de la ferrada consistirà en la creació de dues línies diferenciades, d’ascens i descens, que permetrà el trànsit en els dos sentits, amb les adequades mesures de seguretat. A més, es procedirà a el disseny i instal·lació d’una línia d’ascens de dificultat K1-K2, adaptada a l’ús de persones un nivell tècnic i físic moderat. Aquesta línia buscarà les zones aèries del barranc i comptarà amb el muntatge d’equipament de progressió, 3 ponts aeris que creuin el barranc, muntatge d’equipament continu de protecció al llarg de tot el recorregut i ancoratges mecànics i químics que permetin assegurar determinades zones del barranc. També, a la part superior del mateix, per a major incentiu de l’aventura, s’habilitarà una tirolina.

Per tal d’allargar l’activitat i crear una sortida més còmoda cap al PR-V26, es continuarà la ferrada pel contrafort esquerre de la sortida del barranc, amb el corresponent muntatge d’equip de progressió amb graons d’acer i equipament continu de protecció, ancoratges i altres materials necessaris. En la línia ja existent es realitzarà un reequipament que permeti l’encreuament de persones o grups, es garantirà la seguretat i es proveirà de material adequat de ràpel per al descens. A més, es procedirà a la neteja del barranc per millorar el trànsit pel llit de la mateixa.

Pepe Palau, tinent d’alcalde d’Esports de l’Ajuntament d’Ibi, ha informat que “amb la finalitat de tenir una bona senyalització, i que la instal·lació es localitzi de manera clara i senzilla per a les persones que vulguin gaudir-ne, s’instal·laran dos panells informatius d’entrada i sortida al barranc, amb la informació necessària per a realitzar l’activitat de manera segura a través d’informació d’el recorregut i de el material necessari per realitzar-lo”. Així mateix, ha afegit que “amb la ferrada de Barranc de les Raboses afegim un atrativo més a l’Barranc dels Molins i a el mateix Molí de Paper, recentment rehabilitat, fomentant l’esport a l’aire lliure i permetent que es pugui gaudir de manera més completa de l’entorn natural tan privilegiat que ens envolta”.