Home Alcoi Troben una granada de morter al Parc Natural de Mariola

Troben una granada de morter al Parc Natural de Mariola

400
0
SHARE

La Policia Nacional va rebre l’avís d’un senderista que havia trobat el que semblava que era una granada de morter pel Parc Natural Serra de Mariola. Una patrulla de la Comissaria d’Alcoi va anar al lloc per acordonar la zona creant així un perímetre de seguretat més gran que el radi d’explosió si es produira fins a l’arribada del TEDAX (unitat de desactivació d’explosius i NRBQ d’Alacant).

Els TEDAX van retirar la granada una vegada examinada i assegurada per ser traslladada fins a un lloc segur on poder-la manipular i destruir ja que aquesta contenia càrrega explosiva. Segons els TEDAX era una granada morter de 120 mm. amb càrrega TNT i sense espoleta.

Posteriorment, en comprovar que la càrrega explosiva es considerava estable i permetia el seu transport, van procedir al trasllat per a la seua posterior destrucció al camp de tir d’Agost. Descartant la detonació in situ atès el risc que comportava fer-ho pel fet que es trobava en un paratge natural.

Finalment, es van realitzar diverses batudes pels voltants per si es trobava un altre artefacte similar a la muntanya, sense cap resultat.