Home Alcoi Turisme destinarà 1,2 milions d’euros en 2022 per al projecte del CdT...

Turisme destinarà 1,2 milions d’euros en 2022 per al projecte del CdT d’interior de la província d’Alacant ubicat a Alcoi

289
0
SHARE

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha visitat Alcoi on ha signat dos convenis de col·laboració amb l’ajuntament de la localitat i amb l’Associació de Sant Jordi.

En primer lloc, Francesc Colomer ha signat amb l’alcalde, Toni Francés, el conveni de col·laboració entre ambdues entitats per a la restauració i adequació de l’edifici que albergarà el futur CdT d’interior de la província d’Alacant.

D’aquesta manera, es dóna inici a el procés de licitació perquè les obres es puguen adjudicar per 2022. Aquest conveni, s’emmarca en el conveni marc de col·laboració signat el 2019 per a la restauració de l’edifici número 5 del carrer Agres i la seua adequació com CdT d’interior a la província d’Alacant. Després de la signatura d’aquest acord, Colomer ha anunciat que “en el projecte de llei de pressupostos per a 2022 Turisme preveu una consignació de 1,2 milions d’euros per cobrir el projecte del CdT d’interior d’Alcoi”. El titular de Turisme ha destacat que “la inversió en capital humà i en projectes formatius de capacitació i de qualificació, són molt importants per construir una indústria turística sostenible i moderna com pretenem”.

Així mateix, ha destacat que “serà un CdT + I d’interior, d’innovació, d’intel·ligència, d’investigació, que és tot allò que pivota al voltant de el model turístic que busquem i que hem de construir entre tots” i en aquesta línia ha incidit en la importància que tenen en els CdT els consells assessors “que possibiliten que siga un projecte coral de tots els implicats”. En aquest sentit, Colomer ha recordat que “1 CdT és la casa de l’turisme, no només de formació de cuina i sala, sinó que també en tots els subsectors lligats a la indústria turística”.

Per la seua banda, l’alcalde d’Alcoi, Toni Francés, ha agraït a Francesc Colomer “la seua aposta decidida pel turisme d’interior i per la ciutat d’Alcoi” per ubicar el CdT d’interior.

Així mateix, ha explicat que “amb aquest conveni fem d’Alcoi el centre de referència per al desenvolupament turístic de l’interior de les comarques, tant de nord de la província d’Alacant, com de sud de la província de València en un projecte molt emblemàtic” i ha afegit que aquest centre “formarà part de parc tecnològic, que serà un motor per al desenvolupament d’empreses que puguen contribuir a la millora competitiva d’aquest sector”.

Promoció dels Moros i Cristians d’Alcoi

Francesc Colomer també ha signat el conveni de col·laboració entre Turisme Comunitat Valenciana i l’associació Sant Jordi per a la realització d’actuacions de màrqueting col·laboratiu per a la promoció de la festa de rellevant interès turístic de Moros i Cristians d’Alcoi.

Mitjançant l’acord de col·laboració, Turisme Comunitat Valenciana contribueix econòmicament en les actuacions de promoció i impuls de la Festa de Moros i Cristians d’Alcoi que s’efectuen per l’associació de Sant Jordi, amb la quantitat màxima de 40.000 euros.

Colomer ha ressaltat que “les festes són i seran el gran esdeveniment de la Comunitat Valenciana” pel que ha subratllat “el seu valor en termes d’hospitalitat i en termes de promoció turística”.

El secretari autonòmic ha explicat que durant 2020 i 2021 “hem mantingut els convenis per a la promoció de la festa de Moros i Cristians d’Alcoi, tot i la COVID-19, per mantenir viva la flama i l’ànim col·lectiu de continuar promocionant les festes” i ha anunciat que el 2022 “mantindrem aquest conveni perquè la idea és cronificarlo en el futur”.