Home Alcoi Un brot de coronavirus a la residència Domus Vi d’Alcoi deixa vàries...

Un brot de coronavirus a la residència Domus Vi d’Alcoi deixa vàries morts i 50 infectats a dos plantes del centre

0
SHARE

A l’Hospital Verge dels Llirs d’Alcoi es duen a terme les principals atencions dins de la crisi sanitària que afecta a la muntanya alacantina. A les seues instal·lacions hi han diversos casos de positius per coranvirus Covid-19. Es tracta de situacions controlades i facilitades per la responsabilitat social que estan exercint els ciutadans arrel de la declaració d’Estat d’Alarma. Un fet que desemboca en una millor prestació del servei sanitari degut a que les seues instal·lacions no estan saturades, al menys pel moment.

Però els principals factors de risc tenen una situació més complicada. Persones majors o inmunodeprimides o malalts crònics són alguns d’ells. Molts es concentren en residències de la Tercera Edat com la que està ubicada al carrer Oliver d’Alcoi, i que ha sigut l’escenari del primer contagi relativament massiu de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla. En les seues instal·lacions hi han més d’un centenar de persones majors, a banda de les desenes sanitaris i personal de servei que treballen en ell. Totes es troben ara mateix en risc després de que vàries persones hagen perdut la vida per haver-se contagiat per coronavirus al centre, segons afirmen fonts properes consultades per aquesta casa -altres fonts de la Conselleria de Sanitat parlen d’una única víctima mortal-. És només una part del total de contagiats a la residència, i que supera ja els 50 casos. Entre ells no només es troben usuaris del centre, sinó també personal sanitari del mateix.

Segons informacions a les que ha tingut accés tvA, són dos plantes del centre les que estan ara mateix aïllades per a tractar d’aturar el contagi. A elles es suma part de la primera planta, que també registra restriccions per a contenir el virus. Aquest suposa el primer episodi greu que ha sesgat la vida de diverses persones, i la xifra podria augmentar, hagut compte de que tots els residents estan inclosos dins dels sectors poblacionals de màxim risc. El coronavirus provoca una pneumònia que, degut a les seues baixes defenses, pot resultar fatal.

Òbviament, el règim de visites del centre està suspés, pel moment, fins que es retire l’alarma. A més, i degut al contagi de part del personal, s’han hagut de substituir a alguns dels professionals sanitaris.