Home Cultura Un concorregut Mercat dels Reis Mags enceta tres setmanes de Festes d’Hivern...

Un concorregut Mercat dels Reis Mags enceta tres setmanes de Festes d’Hivern a Ibi

953
0
SHARE

Ibi ha obert aquest cap de setmana una de les seues èpoques més especials la llarg de l’any amb la celebració del Mercat dels Reis Mags i l’inici de les Festes d’Hivern. Es tracta d’actes únics a la població que atrauen a milers de visitants durant les properes 3 setmanes, després de la celebració d’un mercat que ha comptat amb una elevada participació per part d’iberuts i visitants.

Les dates properes al Nadal transformen la localitat d’Ibi, que es sumeix en tres setmanes en les que els actes típics del Nadal, afegits als festejos particulars que la població celebra, fan de la vila joguetera una destinació a tenir en compte durant aquest període. De fet, són moltes i molt variades les activitats que engloben el Nadal iberut, d’entre les que destaquen dos que enceten les celebracions nadalenques: la primera d’elles és el Mercat dels Reis Mags, que obri boca per a les Festes; i la segon les primeres iniciatives de les Festes d’Hivern.

El Mercat dedicat als mags de l’Orient a Ibi ha mantingut ben actiu el casc antic de la localitat de la Foia de Castalla durant tot el cap de setmana, quan ha sigut visitat per centenars de persones vingudes de tota la província. L’esdeveniment esta fent-se un lloc entre les cites ineludibles prèvies al Nadal gràcies a una extensa i variada oferta de comerç, cultura, oci i gastronomia. A més, suposa un al·licient econòmic per al sector comercial i hostaler en una de les principals èpoques per a les vendes, que també s’aprofita per a divulgar els atractius turístics de la població.

El Mercat dels Reis Mags ha coincidit amb el tret d’eixida de les Festes d’Hivern a Ibi, úniques a tot el territori i que cada any atrauen l’atenció de molts curiosos. De fet, estan declarades com d’Interès Turístic Autonòmic, i engloben 3 setmanes d’activitats relacionades amb la cultura, la tradició i el bon humor. Aquest cap de setmana s’ha dut a terme el pregó i la presentació de la revista que recull tots els indrets d’aquesta festa única. Un cap de setmana en el que Ibi també ha celebrat la festivitat de Santa Llúcia i les tradicionals carreres amb les que els participants dirimeixen els principals càrrecs de les tradicionals dansaes.

Els actes de les Festes d’Hivern continuen pràcticament a diari fins el Dia de Reis, amb el punt àlgid dels Enfarinats el proper 28 de desembre.