Inici Alcoià Un estudi de CC.OO. revela que eliminar les hores extres pot crear...

Un estudi de CC.OO. revela que eliminar les hores extres pot crear 33.000 llocs de treball

363
0
COMPARTIR

33.000 llocs de treball. És la xifra d’ocupació que el sindicat CC.OO. estima que es podria crear regulant la realització d’hores extres a les empreses valencianes. Una situació que, segons denuncien, també afecta a la recaptació de la Seguretat Social en una doble vessant: rep menys ingressos pels contractes creats; i també per les hores no declarades. Reclamen voluntat política per a revertir una situació que llastra l’economia present, i també la futura amb les pensions i els serveis socials.

Les condicions laborals dels treballadors han sigut les principals víctimes de les mesures preses des de les administracions durant els darrers anys de crisi econòmica. La pèrdua de drets laborals ha causat diverses protestes per part dels treballadors, impulsades per les centrals sindicals, però més encara una pitjor situació econòmica de bona part d’ells. De fet, els sindicats porten anys denunciant que les contractacions que es fan arrel de la recuperació econòmica no compleixen les condicions per a un treball digne, amb salaris baixos i una gran temporalitat.

Les dades de l’Enquesta de Població Activa, que han sigut estudiades per CC.OO., han revelat una situació preocupant en quant a la creació d’ocupació, l’explotació laboral i el frau a la Seguretat Social. Les estimacions del sindicat en quant a la realització d’hores extres xifren en més de 5 milions al mes al País Valencià, un 31% de les quals no són pagades. Segons el sindicat, de les pagades hi ha un elevat grau que no es declaren, pel que suposa una pèrdua de recaptació per a la Seguretat Social i, per tant, posar en perill els serveis socials i les pensions.

Segons CC.OO., el fet de deixar de fer hores extres a excepció dels casos en que siguen estrictament necessaris permetria la creació de vora 33.000 llocs de treball, suposant més ingressos per a les arques públiques i reduint l’explotació laboral dels treballadors. Ara bé, a dia de hui, denuncien, no existeix una voluntat política de posar a disposició de la Inspecció de Treball i Seguretat Social els recursos necessaris per a acabar amb l’economia submergida i l’explotació laboral.

Pel moment, el sindicat anima als treballadors que estiguin en situacions d’explotació per les hores extres a que es comuniquen amb el sindicat per a lluitar contra aquest fenomen.