Home Destacats Un grup de veïns de Biar haurà de tornar a vacunar-se contra...

Un grup de veïns de Biar haurà de tornar a vacunar-se contra la COVID després de rebre per error sèrum

752
0
SHARE

En Biar un error a l’hora d’administrar una dosi de la vacuna contra el coronavirus farà que un grup de 25 persones reben una dosi extra d’aquesta vacuna. Alguns d’aquests veïns van rebre una solució amb sèrum i no la pertinent dosi de la vacuna.

Sembla que el personal de centre de salut de la localitat es va adonar de l’error al comprovar els excedents de les vacunes a la fi de la jornada. La identitat de les persones que van rebre el sèrum es desconeix, però sí se sap que pertanyen a el grup dels nascuts el 1978 (43 anys).

Al no poder identificar quins veïns eren els que compten amb la dosi de Pfizer o la del sèrum diluït, es van valorar 2 possibilitats: o deixar a una trentena de persones sense protecció mínima davant el virus o realitzar una tercera inoculació. La decisió ha estat la de tornar a immunitzar per tercera vegada a tots els veïns d’aquesta generació.

Els professionals sanitaris han tingut en compte que, tot i que encara s’està estudiant el nivell d’anticossos que reporta una dosi de reforç, no té un risc extra per a la salut. D’aquesta manera, els afectats hauran d’esperar els 21 dies que marca el protocol entre els dos punxades de Pfizer.