Inici Cocentaina Un helicòpter trasllada les pedres per a rehabilitar el torrejó del Castell...

Un helicòpter trasllada les pedres per a rehabilitar el torrejó del Castell de Cocentaina

493
0
COMPARTIR

Cocentaina s’ubica a les faldes de les vessants més septentrionals de la Serra Mariola. Una ubicació perfecta per a, segles enrere, dominar tot l’interior alacantí i motiu pel qual la vila comtal té diferents fortificacions en el seu entorn. La més coneguda fora del casc urbà és el Castell de Cocentaina, tot un elementi identificador de la capital del Comta, però que no és la única.

Pocs metres per davall de Castell s’ubica una fortificació anterior, el torrejó del castell, que data de finals del segle XV, encara en època musulmana a aquestes terres. Un dels projecte de rehabilitació del patrimoni als que ha accedit Cocentaina en els darrers anys per part de la Generalitat Valenciana és el del rehabilitació i posada en valor d’elements patrimonials.

Aquest fet ha permès que ja s’hagen encetat aquesta mateixa setmana els treballs per a recuperar aquest monument contestà. Un helicòpter ha sigut el vehicle encarregat de traslladar les pedres i els materials constructius amb els que es durà a terme la recuperació del torrejó. Els treballs es durant a terme durant els propers mesos, ja que la ubicació de la construcció defensiva medieval és de relativament difícil accés.