Home Alcoi Un investigat a Alcoi per enverinar animals i tinença il·lícita d’armes

Un investigat a Alcoi per enverinar animals i tinença il·lícita d’armes

349
0
SHARE

La Guàrdia Civil ha investigat a Alcoi a un home espanyol de 76 anys com a presumpte autor d’un delicte continuat relatiu a la protecció de la flora, fauna i animals domèstics, per l’ús d’esquers enverinats que suposadament han causat la mort a diversos animals en la comarca de l’Alcoià. Agents de Servei de Protecció a la Natura (SEPRONA) de la Guàrdia Civil d’Ibi, i l’agent mediambiental adscrita a la comarca de l’Alcoià, han portat a terme una investigació per aclarir l’autoria de diversos enverinaments d’animals, amb resultat de mort.

Els primers fets es remunten a l’any 2017, quan es va produir l’enverinament d’una gossa, la qual passejava per una partida de terme municipal d’Alcoi, en companyia del seu amo. Posteriorment, al novembre de 2019, ocorre un altre episodi similar, amb l’aparició d’esquers enverinats i la mort d’un gat, una guineu, dos ratolins i una fagina. L’últim cas s’ha donat al juliol d’aquest any 2020, amb l’aparició, novament, d’esquers enverinats i la mort d’un porc senglar, un gat i una guineu.

Les indagacions han donat els seus fruits i s’ha aconseguit localitzar i identificar el presumpte autor, després de trobar en un garatge dos pots que contenien la substància usada suposadament per enverinar els esquers: el Aldicarb, un plaguicida la tinença i utilització es troben prohibides, a l’ésser considerat com un residu perillós i tòxic per a la salut humana i per al medi ambient.

D’altra banda, es va produir la troballa i la intervenció d’una sèrie de cordes, que van ser remeses per a la confrontació i anàlisi, per part de laboratori de química i medi ambient de el Servei de Criminalística de la Guàrdia Civil de Madrid, a l’haver estat aquestes les utilitzades probablement per nuar els esmentats esquers.

Com a conseqüència de l’anterior, els agents han instruït diligències en què s’investiga a aquest veí d’Alcoi, de 76 anys, per la presumpta comissió d’un delicte continuat relatiu a la protecció de la flora, fauna i animals domèstics, la qual cosa pot comportar una pena de presó de quatre mesos a dos anys o multa de vuit a vint-així com la inhabilitació per a l’exercici de el dret a caçar o pescar d’un a tres anys.

Tinença il·lícita d’armes

Així mateix, també el SEPRONA de la Guàrdia Civil d’Ibi, aquesta vegada en col·laboració amb la Unitat Canina de Detecció de Verins de la Guàrdia Civil de València, han inspeccionat un immoble d’Alcoi, donant el resultat de la localització i intervenció d’una important quantitat de productes fitosanitaris d’ús prohibit, 2 gàbies-trampa per a la captura d’animals, 16 ceps de diferents tipus, 2 carrabines d’aire comprimit i una pistola.

Les gàbies-trampa com els ceps són considerats, per la Llei 42/2007 de l’Patrimoni Natural i de la Biodiversitat, com a mètodes massius o no selectius, i el seu ús per a la captura d’animals es troba prohibit. Pel que fa a les armes intervingudes, no tenien documentació i / o llicència d’armes necessària