Home Alcoià Un nou Focus Pime porta a Alcoi l’aplicació de la robòtica com...

Un nou Focus Pime porta a Alcoi l’aplicació de la robòtica com a factor d’evolució de les empreses

1156
0
SHARE

Alcoi acull en a males penes 2 setmanes una nova edició del Focuspime, pensat per a posar en comú els principals punts d’evolució i les possibilitats cara al futur de les empreses de la zona. La novetat estreba en que aquesta edició orbita en torn a algunes de les majors possibilitats de les empreses cara al futur, centrades en la robòtica i la visió artificial. També es demana la implicació de les dones per a que formen part d’aquests processos, minimitzant així la desigualtat cara al futur.

Les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla, juntament amb les que conformen les comarques centrals valencianes, són el major pol de concentració industrial de tot el País Valencià, a més d’un dels més importants de tota Espanya. Aquest fet fa que els sectors productius de la zona presten especial atenció als pilars sobre els que orbitarà el seu futur, més encara després d’una crisi econòmica com la que ha caracteritzat la darrera dècada. Ens i institucions de la zona programen a sovint esdeveniments per a millorar les condicions productives.

El proper 15 de novembre, la ciutat d’Alcoi acollirà una nova edició del Focuspime, un esdeveniment que posa en contacte a l’empresariat amb els vectors d’evolució que poden facilitar la tasca productiva. En aquest cas, les xerrades, debats i visites programades es centren en la robòtica i la visió artificial com a dos dels elements més aplicables a la indústria del futur. Tan important és considerada aquesta vessant que inclús s’alerta a les empreses de que poden travessar situacions complicades si no tracten d’implantar aquests recursos, especialment en les pimes.

L’acte programat a Alcoi es durà a terme al Campus de la UPV en la ciutat, que comptarà amb casos d’èxit per a divulgar les possibilitats de la robòtica en la producció del teixit industrial de la les comarques. Anualment, aquesta iniciativa visita totes les comarques valencianes amb més d’una trentena d’esdeveniments. Per a les empreses interessades, existeixen ajudes per part de l’Ivace, que a més s’han vist incrementades recentment. La robòtica aplicada i la visió artificial poden millorar la productivitat, eliminant llocs de treball actuals, però creant-ne altres cara al futur immediat.

L’organització ha fet també una crida a les dones per a que formen part d’aquesta tendència, ja que només el 5% dels alumnes són xiques, amb l’augment de la desigualtat futura que això pot generar.