Home Alcoi Un positiu per Covid19 a un aula d’ESO alcoiana porta a 8...

Un positiu per Covid19 a un aula d’ESO alcoiana porta a 8 alumnes a confinar-se i passar la PCR

839
0
SHARE

Un nou positiu per coronavirus ha obligat a aïllar a altres 8 alumnes d’un centre de secundària de la ciutat d’Alcoi. Es tracta d’un cas aliè a l’institut en qüestió i que prové de l’àmbit social. Tots els contactes estrets del positiu –i no tota la classe- hauran de guardar quarantena de 10 dies i passar la prova PCR per a confirmar o descartar la infecció. Tot en el dia en que les 4 classes aïllades per positius a 3 centres de la ciutat tornen a la normalitat en resultar negatius per Covid.

Milers d’alumnes de tots els nivells porten ja setmanes de classes lectives després d’haver-se iniciat al curs 2020/2021. Tot després de que tots els centres hagen hagut de fer un esforç per a equipar-se amb les mesures necessàries per a evitar la proliferació de contagis per coronavirus. Distanciament social, vigilància dels patis per part dels professors, ús de mascaretes, neteja contínua de mans i reducció de la xifra d’alumnes per aula són algunes de les mesures adoptades pels centres educatius. Però, així i tot, és pràcticament impossible evitar algun cas positiu per Covid19.

Tant és així que a l’interior de la província d’Alacant s’han detectat positius entre diversos alumnes. Ha ocorregut a les ciutats d’Alcoi i Castalla, on algunes classes o grups d’estudiants han hagut de guardar 2 setmanes de quarantena. Les 4 classes confinades en 3 centres alcoians ja han recuperat la normalitat després de que totes les PCR realitzades als alumnes que han estat en contacta amb positius per coronavirus han resultat negatives. També a Castalla, on els alumnes confinats ja han tornat a classe. Però aquest dijous s’ha detectat un nou episodi de contagi a un centre educatiu de la ciutat que ha obligat a prendre mesures per a frenar la cadena de contagis.

Es tracta d’un cas positiu registrat a una aula d’ESO alcoiana i que prové, com en tots els casos registrats fins ara, de fora de les instal·lacions educatives. Al tractar-se d’estudiants fora de l’àmbit infantil, el protocol aïlla únicament als contactes més estrets del positiu, pel que en aquest cas són 8 estudiants els que estan aïllats a l’espera de passar la prova PCR. No es descarta que hi haja que rastrejar altres contactes, ja que el positiu actual podria haver dut a terme altres contactes socials o esportius que podem ampliar la cadena de contagi.

Tots ells hauran d’estar 10 dies en quarantena i obtenir resultat negatiu en la prova per a tornar a la relativa normalitat en la seua aula. En qualsevol cas, les autoritats recorden la necessitat d’extremar les precaucions amb els contactes socials per a evitar més casos positius per Covid19 als centres educatius alcoians.