Home Castalla Un total de 43 persones participen en la primera ruta per conéixer...

Un total de 43 persones participen en la primera ruta per conéixer el patrimoni ambiental de Castalla

549
0
SHARE

La primera ruta de senderisme interpretatiu nocturn a Castalla, realitzada el passat 18 de juliol, va ser un èxit de participació. La jornada, organitzada conjuntament per les Regidories de Medi Ambient i de Turisme, va reunir a 43 persones en un itinerari guiat de 14 quilòmetres fins a les conegudes Penyes del Litero, incloses al paisatge protegit de les serres del Maigmó i el Cid.
La regidora de Medi Ambient, Asunción Vera, ha explicat que “dos guies especialitzats –un biòleg guia de muntanya i una ambientòloga, experts en comunicació ambiental de l’empresa Oxytours- van acompanyar als participants per a interpretar el patrimoni ambiental i fer valdre els ecosistemes presents amb explicacions en espanyol i anglés de la fauna, la flora, la geologia i l’etnobotànica, així com donar a conéixer el patrimoni cultural durant el recorregut”.

Els excursionistes, proveïts de mascareta, roba i calcer adequat, han complert en tot moment les mesures de seguretat per a fer front al Coronavirus (Covid-19). Es tracta d’una normativa que havien d’acceptar a l’hora d’inscriure’s en aquesta proposta de l’Ajuntament de Castalla per apropar el seu patrimoni ambiental als veïns i visitants de la zona.

Castalla compta amb una extensió de gairebé 115 km², que la converteixen en el nové municipi amb major extensió de la província d’Alacant i el doten d’una singular varietat d’hàbitats. En aquest sentit, Asunción Vera, ha destacat que “a Castalla tenim fins a quatre figures de protecció i reconeixement ambiental: els Paisatges Protegits del Maigmó i el Cid; els llocs d’Interés Comunitari (LIC) del Maigmó i les serres de la Foia de Castalla, que també són Zones d’Especial Protecció d’Aus (ZEPA); les Microreserves de Flora de la Generalitat Valenciana, a l’Ombría del Carrascal, la Replana o l’Alt de les Xemeneies”.

Després del bon funcionament d’aquesta primera caminada, el Consistori ja treballa en noves dates per a repetir l’activitat. De moment, el 22 d’agost es realitzarà una altra ruta nocturna i a l’octubre es durà a terme una tercera eixida, però aquesta vegada durant el dia. La inscripció serà obligatòria per a participar en les pròximes rutes de senderisme a les nostres muntanyes. Per això, arribat el moment, s’informarà degudament a través dels canals de comunicació municipals.