Inici Alcoi Una APP ofereix rutes saludables amb les que millorar l’estat de salut...

Una APP ofereix rutes saludables amb les que millorar l’estat de salut dels ciutadans d’Alcoi

452
0
COMPARTIR

Una nova aplicació permetrà als ciutadans d’Alcoi recórrer rutes saludables al casc urbà de la ciutat, dins d’una iniciativa que s’inclou en la línia d’actuació cap a una ciutat intel·ligent marcada pel Consistori en els darrers anys. El Departament de Salut de la muntanya col·labora per a optimitzar la milloria en patologies cardíaques i al·lèrgies. Més ombra, menys desnivell o menor quantitat de pol·len amb l’aire són els paràmetres amb que millorar les rutes per la ciutat.

En els darrers anys s’ha produït un canvi de tendència a les administracions en quant a la gestió de les dades que recapten a cada població i l’ús que es fa d’elles. La proliferació de les noves tecnologies ha oferit un ampli ventall d’informació que és utilitzada, en part, per a millorar les ofertes especialitzades que es traslladen als seus usuaris. Però aquesta possibilitat també aporta una infinitat de paràmetres amb els que millorar la vida dels ciutadans, una línia d’actuació de la que la ciutat d’Alcoi ha fet bandera durant els últims temps.

Alcoi ha anat implantant sistemes de seguiment de múltiples paràmetres relacionats amb la vida quotidiana de la ciutat. Contaminació, precipitacions, trànsit, nivells de pol·len en l’aire i un llarg etcètera de dades són recaptades a diari pel Consistori alcoià. Amb elles, s’han creat una sèrie d’aplicacions a l’abast dels ciutadans a la web de la smart city alcoiana. La darrera d’elles ofereix la possibilitat de seguir rutes saludables en funció de paràmetres com el nivell d’ombra o de pol·len per a optimitzar el recorregut dels ciutadans i fer-lo més saludable.

La nova aplicació, que està a l’abast dels ciutadans en la web smart city d’Alcoi, ha sigut desenvolupada en col·laboració amb el Departament de Salut de la muntanya alacantina i busca optimitzar el tractament de patologies coronàries o al·lèrgies que patisquen els veïns. L’aplicació ja està present a ciutats com València o Torrent, però no amb la usabilitat pensada a Alcoi per als malalts. Es tracta d’un nou pas de la ciutat dels ponts cap a la implantació definitiva de la ciutat intel·ligent, de la que vol convertir-se en referent. De fet, Alcoi participarà en Màlaga com a ponent dins d’un congrés que es centra en la Smart City.

L’aplicació de les rutes saludables s’uneix al geoportal i a altres possibilitats habilitades a Alcoi per a posar a l’abast de la ciutadania la major quantitat de dades possible.