Home Alcoi Una desena de centres educatius d’Alcoi participaran en el projecte de «Kit...

Una desena de centres educatius d’Alcoi participaran en el projecte de «Kit Ciutadà»

598
0
SHARE

L’ajuntament d’Alcoi ha donat a conéixer als centres educatius de la ciutat el «Kit Ciutadà Alcoi», una iniciativa que compta amb una subvenció de 108.713 euros de l’Agència Valenciana de la Innovació, la qual cosa suposa un 70% del cost total.

El “Kit ciutadà Alcoi” és un paquet de sensors i un maquinari de fàcil instal·lació i configuració, amb les quals el ciutadà podrà connectar-se a la xarxa IoT municipal. Amb aquesta iniciativa es persegueix, d’una banda, acostar, promocionar i difondre la tecnologia emergent al ciutadà, implicant la societat i contribuint, entre tots, a millorar la captació de dades per a aplicar-los en el monitoratge ambiental, així com reduir la bretxa digital en alguns sectors de la població que no tenen un accés directe a la tecnologia.

Una vegada completada la fase de disseny, ara és moment de configurar els complements formatius. Per aqueix motiu, el consistori va convocar la setmana passada a tots els centres educatius de la ciutat i els va presentar els tres models elaborats fins al moment: el kit ambiental interior, el kit ambiental exterior i el kit social.

Segons explica el regidor d’Innovació, Jordi Segura, «els dos primers compten amb sensors de CO₂, diòxid de sofre, monòxid de carboni o decibels i es poden connectar a la xarxa LoRaWan de la ciutat, de tal manera que quan estiga instal·lat i una vegada configurat per a connectar-se, transmetran automàticament a la xarxa de Smart City dades que podran ser consultats per tota la ciutadania».

D’altra banda, el kit ‘social’ comporta la col·laboració entre l’alumnat, que participarà en el muntatge del kit i les persones majors que el rebran posteriorment, els qui podran interaccionar amb ell per a mesurar les seues capacitats cognitives i de coordinació.

«Hem convocat a tots centres educatius de la ciutat i han acudit una desena, que s’han adherit a la iniciativa. El professorat ens ha traslladat que la veuen com una eina molt útil i transversal, ja que pot ajudar-los en assignatures com a Coneixement del mitjà o Matemàtiques, aportant dades reals amb els quals puga treballar l’alumnat», afig Segura.