Home Alcoi Una espectacular Cavalcada dels Reis Mags posa la guinda al Nadal Alcoià...

Una espectacular Cavalcada dels Reis Mags posa la guinda al Nadal Alcoià amb milers de visitants

1537
0
SHARE

El Nadal ha arribat a la seua fi, i a Alcoi, coneguda com la Ciutat del Nadal, ho ha fet amb una espectacular Cavalcada dels Reis Mags, la més antiga de quantes es coneixen arreu de món. La coincidència amb el cap de setmana ha omplert els carrers cèntrics d’una ciutat que es bolca en aquesta representació, mantenint des de fa 134 anys les seues característiques, relacionades amb la tradició. Vora un quart de milió de persones han assistit als principals actes de la Trilogia Nadalenca alcoiana.

Les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla s’han acomiadat ja d’una de les etapes de l’any que es viu amb més estima per part dels habitants de la zona. Durant vora 3 setmanes, pràcticament totes les poblacions han estat immerses en els actes característics del Nadal, molt nombrosos a algunes localitats, on es produeixen els productes més demandats com són els joguets. A més, a l’interior alacantí s’ubica la que és coneguda com a Ciutat del Nadal, identificació que rep Alcoi degut a la gran estima que la capital de l’Alcoià professa cap als actes nadalencs.

La Trilogia de l’Epifania que any rere any celebra la ciutat dels ponts ha posat punt i final amb una espectacular Cavalcada dels Reis Mags, que enguany ha arribat a la seua edició número 134. Ho ha fet d’una forma espectacular, traient al carrer a més de 3.000 persones com a part del setge d’un espectacle que ha abarrotat els carrers cèntrics de la població gràcies a la coincidència de la Cavalcada amb el cap de setmana. La il·lusió de majors i menuts ha sigut la nota dominant en una representació que manté els elements amb que va nàixer fa vora segle i mig.

La promoció de l’esdeveniment que posa punt i final al Nadal Alcoià fa preveure que s’haja batut de nou el rècord de visites a una ciutat que continua lluitant per que aquestes festes siguen declarades Patrimoni de la Humanitat. El zenit de l’Adoració ha tornat a suposar el moment més emocionant d’un acte en el que els patges tornen a ser uns dels principals protagonistes amb el repartiment dels regals casa per casa per tota la ciutat.

Durant el Dia de Reis, ses majestats visiten l’hospital i les residències de majors de la ciutat per a alegrar la jornada a les persones que es troben ingressades en dates tan assenyalades.