Inici Destacats Una impressionant tempesta cobreix de blanc Onil i part de la Foia...

Una impressionant tempesta cobreix de blanc Onil i part de la Foia de Castalla a base de pedra

726
0
COMPARTIR

Al voltant de les 19 hores de la vesprada d’aquest dimecres 1 d’abril, el cel s’ha començat a cobrir de núvols negres damunt de la sub comarca de la Foia de Castalla. Tot i que bona part de la muntanya alacantina ha vist com una impressionant tempesta començava a descarregar llàmpecs acompanyats de precipitació intensa durant uns quants minuts. Suficients per a transformar una vesprada assolellada en altra radicalment diferent.

Els trons i llamps inicials han donat pas a una sobtada precipitació en forma de pedra que ha sorprès a tota la vila d’Onil, on pareix haver descarregat amb més força. Tota la localitat s’ha cobert en un instant de blanc i no per neu, sinó per la pedra que ha caigut amb força durant aquest episodi. Sostres blanc i carrers convertits en rius de gel durant uns minuts que ha cridat l’atenció de tota la població, confinada a les seues llars.

El calibre de la pedra ha estat en torn al centímetre, pel que aquesta precipitació pot haver causat destrosses en el camp. I tot just en un moment en que els productes agraris són més necessaris que mai. Altres poblacions com Ibi també han rebut aquestes precipitacions, tot i que el tamany del gel ha sigut sensiblement menor.