Home Alcoi Una sentència condemna a Alcoi a pagar vora 800.000 € per reparcel·lacions...

Una sentència condemna a Alcoi a pagar vora 800.000 € per reparcel·lacions del 2005

1299
0
SHARE

Com ja ha ocorregut a altres localitats de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla, ara és  la ciutat d’Alcoi la que tindra que afrontar pagaments derivats de la gestió d’anteriors governs municipals. Ho farà amb diners provinents de les butxaques de tots els ciutadans de la ciutat dels ponts. Així ho ha fet públic l’Ajuntament d’Alcoi, que ha rebut una sentència judicial provinent del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV). El document suposa la sentència definitiva en un cas de reparcel·lacions al sector UE2, al casc antic alcoià, dutes a terme al 2005.

Ja llavors, els propietaris de terrenys i associacions veïnals van presentar al·legacions contra la reparcel·lació del conegut com a ‘Vila i Raval Vell’, on el llavors govern del PP volia escometre una operació urbanística. La sentència estableix que l’expropiació d’un edifici particular per a aquest fi és contrari a llei i no està justificat, pel que el propietari en qüestió rebrà més de 513.000 euros com a indemnització, als que cal sumar-ne 300.000 més, aproximadament, en concepte d’interesos generats durant els darrers 14 anys.

Existeix una sentència que obligava a aturar el projecte, però el llavors govern popular ja havia adjudicat les reparcel·lacions, pel que el propietari de l’immoble va sol·licitar una indemnització per l’enderrocament del seu edifici.

L’equip de govern socialista alcoià ha criticat el fet de que les polítiques dutes a terme pel PP durant els seus anys en el govern de la ciutat, abans del 2011, continuen a dia de hui llastrant l’acció de govern. Un fet que ja ha ocorregut amb casos com la urbanització de Serelles o el Teatre Calderón, i que obligarà a retardar l’execució d’altres projectes previstos pel govern que encapçala Toni Francés en aquests primers compasos de la present legislatura.