Inici Alcoi Alcoi programa un 9 d’Octubre a cavall entre la literatura i la...

Alcoi programa un 9 d’Octubre a cavall entre la literatura i la solidaritat

357
0
COMPARTIR

La Festa del 9 d’Octubre, dia de la Comunitat Valenciana, suposa la celebració de moltes activitats lúdiques i festives al llarg i ample del territori valencià. En el cas de la ciutat d’Alcoi, des de fa anys ve fent-se una seriosa aposta per donar a aquesta efemèride un caràcter més cultural i social capaç de traure al carrer als ciutadans per a conèixer més de propo allò que es du a terme a la seua ciutat.

La nova corporació municipal, i en particular la Regidoria d’Informació i Defensa del Ciutadà que encapçala Teresa Sanjuán, volen fer del 9 d’Octubre també la festa del la cultural valenciana. Paral·lelament, també es posarà a l’abast dels visitants de la Glorieta la possiblitat de contribuir amb els ens socials alcoians, que diposaran d’expositors a les instal·lacions de l’Àgora. Han sigut els propis ens participants els que han demanat aquesta ubiació per a facilitar la participació dels seus usuaris.

La Glorieta albergarà la Fira del Llibre en Valencià que Alcoi celebra cada 9 d’octubre, i a més enguany ho farà potenciant la presència de casetes de llibrers. A banda dels expositors literaris, també hi haurà una completa programació d’oci, jocs infantils i gastronomia per a convertir la festivitat en un esdeveniment per a tota la família.

El 9 d’Octubre alcoià es tanca amb l’acte institucional en el que es reconeix la tasca d’ens i persones de la societat civil alcoiana, i que serà clausurat amb un concert de la Unió Musical d’Alcoi.