Home Alcoi Vigilància especial a Alcoi per a controlar el compliment de les mesures...

Vigilància especial a Alcoi per a controlar el compliment de les mesures anti Covid per Cap d’Any

472
0
SHARE

Al llarg de les jornades de Cap d’Any i 1 de gener, la ciutat d’Alcoi comptarà amb un dispositiu especial de vigilància i control policial, per tal de garantir el compliment de les estrictes mesures de seguretat que estan vigents en l’actualitat en la lluita contra la Covid19 . S’ha establert un dispositiu conjunt de Policia Local i Cos Nacional de Policia, que abastarà tot el terme municipal.

Els efectius policials entraran en els establiments hostalers i els recordaran les mesures de seguretat existents, així com la responsabilitat que per als propietaris suposa el seu incompliment. Els establiments que incompleixin seran sancionats. A més, els agents controlaran totes les mesures, no només l’aforament dels establiments i dels grups de persones, ja que també es posarà èmfasi en què s’utilitzi la mascareta, entre d’altres.

Alcoi es troba en un moment molt greu pel que fa a casos de Covid19, ja que l’última actualització de Sanitat Universal recull 647,52 casos per cada 100.000 habitants, el que suposa un risc extrem. Per això, és fonamental que la ciutadania complisca les normes i s’extreme la responsabilitat personal, ja que únicament si tots complim es podrà vèncer aquest virus. En la situació actual cal extremar la responsabilitat, i evitar que el sistema sanitari puga arribar a col·lapsar-se.

L’Alcalde d’Alcoi, Toni Francés, ha reiterat l’extrema necessitat de complir amb totes les mesures. “Estem en un moment crític, portem ja unes setmanes en què la incidència de casos de Covid19 va a l’alça a la nostra ciutat i és responsabilitat de tots canviar aquesta greu situació. A tots ens agradaria poder celebrar aquestes festes com sempre, però aquest any no és possible. Hem de ser responsables, tots i cadascun de nosaltres, ja que només d’aquesta manera podrem acabar amb el virus”.

‘Tardeviejas’ il·legals

La situació de vigilància policial a Alcoi es replicarà a bona part de les poblacions de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla per a evitar comportaments que faciliten l’expansió del virus. Entre ells, la celebració de les festes de ‘tardevieja’, que pretenen substituir a la festa nocturan en Cap d’Any. Unes festes que el propi President de la Generalitat Valenciana ha declarat “il·legals” i que seran perseguides, ja que no estan permeses durant l’Estat d’Alarma.