Home Destacats Vigilància policial amb càmeres i lectura automatitzada de matrícules per a augmentar...

Vigilància policial amb càmeres i lectura automatitzada de matrícules per a augmentar la seguretat a Tibi

541
0
SHARE

La vila de Tibi té com a una de les seues principals característiques poblacionals que els seus habitants estan dispersos entre el casc urbà de la població i les urbanitzacions que s’ubiquen disperses pel seu terme municipal. Un fet que suposa importants dificultats per a que Policia Local i Guàrdia Civil puguen cobrir la totalitat de l’extensió del municipi i que ha provocat la posada en marxa d’una iniciativa innovadora en quant a seguretat.

Es tracta de l’utilització de la tecnologia per a pal·liar els problemes que els agents tenen per a controlar la seguretat el terme municipal tiberut. Es farà mitjançant càmeres distribuïdes per les principals localitzacions de la població, des del propi casc urbà fins el polígon o les urbanitzacions perifèriques. Aquests dispositiu són capaços de detectar en temps real qualsevol moviment de vehicles capturant la seua matrícula i enviant-la a l’instant al móbil del cos de seguretat local per a que actúe com convinga.

El nou sistema de vigilància és especialment útil en ple Estat d’Alarma per la pandèmia de la Covid19. Entre les mesures per a controlar-la està el toc de queda a les 22h, pel que la detecció de vehicles amb les càmeres de seguretat pot evitar desplaçaments en hores en les que estan prohibits. Del mateix mode, aquest control telemàtic i instantani pot acurtar el temps de resposta de la Policia Local davant qualsevol delicte i facilitant la coordinació dels diferents cossos de seguretat.

Les càmeres de seguretat suposen un avanç en matèria d’efectitat policial a la població de la Foia i aspiren a sonar una major seguretat, especialment als habitants de les urbanitzacions perifèriques.