Home Alcoià Vols de vigilància i molta precaució per a evitar incendis forestals durant...

Vols de vigilància i molta precaució per a evitar incendis forestals durant l’onada de calor

562
0
SHARE

L’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències (AVSRE) ha emès una nota informativa a través del Centre de Coordinació d’Emergències (CCE), en què alerta als ajuntaments i organismes intervinents en emergències que mantinguen l’atenció màxima i la vigilància sobre les superfícies forestals, ja que l’onada de calor extremarà el risc d’incendis forestals en els pròxims dies, especialment durant el cap de setmana.

Segons l’Agència Estatal de Meteorologia (AEMET), des d’aquest dimecres i durant tot el cap de setmana, s’espera l’arribada d’una massa d’aire molt càlida de procedència africana, que provocarà un augment de les temperatures diürnes de fins a 40 graus i nocturnes de 25, sobretot el dissabte i el diumenge.

El CCE ha programat vols diaris de vigilància que recorreran, preventivament, tota la Comunitat Valenciana en previsió de possibles incendis forestals. A més, més d’un miler d’efectius coordinats per la AVSRE estan previnguts per actuar en el cas que fos necessari. Per disposar d’informació actualitzada i realitzar seguiment de la situació per l’onada de calor es pot consultar el web; en xarxes socials al twitter de @ GVA112 i l’aplicació GVA 112 Avisos.

Consells d’autoprotecció a la ciutadania

La AVSRE aconsella anar amb compte amb el sol entre les 12 i les 16 hores, així com abstenir-se de realitzar exercici físic durant aquest període de el dia. Recorda també que cal utilitzar cremes protectores adequades i beure molta aigua, així com evitar la ingesta d’alcohol i cafeïna.