Inici Alcoià Més d’11.000 ERTO’s i 80.000 treballadors afectats durant la primera setmana d’Estat...

Més d’11.000 ERTO’s i 80.000 treballadors afectats durant la primera setmana d’Estat d’Alarma a la Comunitat

256
0
COMPARTIR

Les limitacions que estableix la declaració -i la recent proposta d’ampliació per 2 setmanes mes, fins l’11 d’abril- ha obligat a moltes empreses ha haver d’aturar la seua producció. Si les mercantils no poden garantir la seguretat per als seus operaris, la norma exigeix el seu tancament -hi ha inspecció de Treball treballant en avaluar-ho-. L’objectiu no és altre que impedir la propagació del virus, però moltes empreses en un teixit productiu composat majoritàriament per pimes, tenen difícil continuar operant sense rebre els ingressos necessaris.

Davant d’aquesta situació, moltes empreses es veuen obligades a tancar portes o acomiadar als seus treballadors. És una de les poques mesures que poden prendre davant el paró en la seua activitat i, per tant, també en els ingressos. La immensa majoria de les mercantils que es troben en aquesta situació s’han acollit a la fórmula de l’Expedient de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO). Aquest figura permet a les empreses acomiadar temporalment treballadors per motiu de força major. L’actual situació ha sigut reconeguda per la Conselleria d’Economia Sostenible com aquest motiu.

A final de la passada setmana -la primera sencera amb l’Estat d’Alarma declarat-, un total de 9.965 empreses valencianes s’han acollit a aquesta figura per a salvar la seua situació econòmica. Una situació que afectat a vora 80.000 treballdors en tota la Comunitat Valenciana. En el cas de la província d’Alacant, el nombre d’empreses que han demanat ERTO’s supera les 4.100, amb més de 23.100 afectats.

Tant el Ministeri d’Economia com la Conselleria d’Economia Sostenible han llançat un paquet de mesures per a que els treballadors acomiadats temporalment no tinguen problemes per a accedir a les prestacions de l’atur.