Home Alcoi Vora un centenar d’activitats composen la programació de la II Fira Modernista...

Vora un centenar d’activitats composen la programació de la II Fira Modernista d’Alcoi

0
SHARE

Alcoi vol convertirse en la capital del modernisme, al menys el valencià, si no el nacional. Ho farà entre el 17 i el 23 de setembre, dates en les que està convocada la II Fira Modernista de la ciutat dels ponts, que dona continuïtat a una iniciativa que ja l’any passat va resultar tot un èxit. La societat alcoiana s’ha bolcat en l’organització de la segona edició, considerada no només com a un dinamitzador turístic per a la localitat, sinó també com a un autèntic engranatge que beneficia a tots els sectors alcoians.

Tant és així que desenes de comerços d’Alcoi s’han sumat a les iniciatives incloses en la II Fira Modernista d’Alcoi, entre les que s’inclou decorar els seus aparadors amb motius modernistes. L’objectiu no és altre que transformar la ciutat i retornar-la a la seua etapa de màxim esplendor, a principis del segle XX, època que recorda la vida i obra de Llorenç Ridaura. També els hostalers oferiran rutes específiques per a traslladar als visitants vora un segle enrere mitjançant rutes gastronòmiques.

Tot i que el gros de les activitats, i també les més concorregudes per l’assistència de visitants d’altres zones, s’esperen el cap de setmana, ja des del dilluns 17 hi han programades desenes d’activitats que avarquen des d’exposicions a sopars, passant per recreacions a l’aire lliure de moments de la història modernista d’Alcoi i arribant a visites guiades pe patrimoni alcoià.

L’organització de la II Fira Modernista vol donar la màxima veracitat al vora centenar d’actes que composen l’oferta programàtica de l’esdeveniment, pel que ha demanat a tots els participants que facen tot allò possible per donar màxim realisme a la fira. Gran part d’aquesta possibilitat es centra en la indumentària, que centenars de veïns de la ciutat porten mesos treballant, tant a títol individual com a través de col·lectius de la ciutat. Amb aquesta col·laboració ciutadana, l’àrea de Turisme alcoiana pretén que la Fira Modernista acabe converntin-se en tot un referent nacional en aquest àmbit per a que acabe desembocant en una nova tradició a la ciutat.