Home Alcoià Ximo Puig acorda amb Nadia Calviño la posada en marxa d’un pla...

Ximo Puig acorda amb Nadia Calviño la posada en marxa d’un pla específic de digitalització del sector turístic

211
0
SHARE

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha acordat amb la vicepresidenta primera i ministra d’Assumptes Econòmics i Transformació Digital, Nadia Calviño, el desenvolupament d’un pla específic de digitalització del sector turístic pel seu caràcter “estratègic” per a la recuperació econòmica i social.

Així ho ha explicat el cap del Consell després de la reunió mantinguda amb la vicepresidenta primera en el Palau de la Generalitat, en la qual li ha proposat a la representant del Govern central aquesta iniciativa. Puig ha defensat també la necessitat d’aprofitar les oportunitats que ofereixen els fons procedents de Next Generation EU, així com el suport mostrat pel Govern als projectes de digitalització que s’estan impulsant en la Comunitat Valenciana.

Puig ha assenyalat que la “cooperació” amb el Govern central és el “gran objectiu” perquè el procés de digitalització, clau en l’estratègia de recuperació dissenyada per la Generalitat, arribe a tot el teixit productiu de la Comunitat Valenciana, incloses les pimes i les persones emprenedores. En aquest sentit, ha destacat l’esforç de tecnificació que realitzen sectors tradicionals com el calçat i indústries com la ceràmica, i també la importància que el sector turístic compte amb tot el suport per a aprofundir en aquesta mateixa direcció.

Per part seua, Nadia Calviño ha identificat a la Comunitat com un dels “motors de la recuperació” a Espanya i ha subratllat que el “alineament total” de l’Executiu estatal amb la Generalitat s’ha traduït en una resposta “eficaç” a la crisi en els àmbits sanitari, econòmic i social. Calviño ha ressaltat també que el Govern central comparteix amb l’Executiu valencià la “prioritat” d’impulsar la digitalització de les pimes i de portar endavant iniciatives per a desenvolupar aquest objectiu en el sector turístic, que ha definit com “una de les joies del teixit productiu”.

La trobada ha permès a més, com ha dit el president, mostrar la “voluntat inequívoca” de totes dues administracions de treballar conjuntament, com s’ha realitzat durant la pandèmia, per a continuar impulsant mesures que permeten que cap empresa que fos solvent abans de la crisi sanitària deixe de ser-ho a conseqüència dels seus efectes.

El president, que ha destacat que la recuperació avança a “velocitat de creuer”, ha insistit que tots els indicadors apunten al fet que la Comunitat Valenciana creixerà per damunt fins i tot de la mitjana espanyola, i s’ha pronunciat a favor de “centrar tota l’agenda en la recuperació econòmica i social i en una normalitat millorada” que permeta donar una resposta “justa” a la crisi, amb la creació d’ocupació com a “gran prioritat”, un aspecte aquest últim en el qual destaca el bon comportament de la Comunitat Valenciana i la seua capacitat per a arribar als nivells previs a la crisi sanitària.

Puig ha indicat també que el Pla Resistir Plus “ha estat una operació d’èxit” , i ha agregat que la reunió ha permès abordar les possibilitats d’ampliació del suport a les empreses.