Inici Alcoi Alcoi aposta per la gastronomia com a nou pilar de l’oferta turística...

Alcoi aposta per la gastronomia com a nou pilar de l’oferta turística creant una fira culinària

329
0
COMPARTIR

Després de la Cultura i el patrimoni, Alcoi ha decidit fer de la gastronomia un dels pilars de l’atracció turística cap a la ciutat. Ho farà convocant la I Fira Gastronòmica, que avarcarà des del 18 de novembre a l’1 de desembre, i que aspira a fer partícips als restauradors no sols alcoians, sinó de la resta de poblacions del seu entorn. Està prevista una jornada de difusió dels productes autòctons a Àgora dins d’un esdeveniment que té vocació de continuïtat a l’hora de consolidar la gastronomia com a potent atractiu de la zona.

Moltes persones consideren la província d’Alacant com una ubicació privilegiada degut a la seua climatologia i a la varietat dels seus paisatges. Tindre el mar i la muntanya a poc més de 30 quilòmetres fa d’aquesta terra un punt d’encontre entre diferents productes, tant vinguts de la Mediterrània com de les serres de l’interior. De fet, molts dels més reputats xefs espanyols parlen d’Alacant com un tresor a l’hora de trobar productes de primera qualitat per a la cuina. Fet que converteix la gastronomia en un potent atractiu per al turisme, tant a la costa com a l’interior.

Durant els darrers anys, les poblacions de l’interior han incrementat la seua aposta pel turisme com a creador de riquesa. En aquest punt cobren importància els hostalers de cada població, tots els quals estan cridats a participar de la I Fira Gastronòmica d’Alcoi. Molts d’ells treballen ja a la ciutat dels ponts per a enllestir els millors menús per a convertir l’interior alacantí també en referent gastronòmic provincial. Hi han molts plats típics i autòctons a l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla que es podran conèixer entre el 18 de novembre i l’1 de desembre.

La I Fira Gastronòmica d’Alcoi busca posicionar a la localitat en aquesta vessant del turisme, que està cobrant cada vegada més adeptes. Per això, a banda de les jornades als restaurants participants, també està prevista una jornada en Àgora en la que hostalers i productors de les comarques podran mostrar i divulgar els seues productes. Serà el proper dissabte 23 de novembre i a ella estan convidats a participar tots els restaurants i productors alimentaris de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla.

Tota la fira està emparada per la marca L’Exquisit Mediterrani, creada per Turisme CV per a donar ressò al potencial gastronòmic de la regió.