Inici Alcoi Alcoi fa de la pràctica esportiva el principal baluard per a revitalitzar...

Alcoi fa de la pràctica esportiva el principal baluard per a revitalitzar el llit del Riu Riquer

294
0
COMPARTIR

Alcoi busca recuperar una de les zones que l’Ajuntament ha detectat com a grans desconegudes de la ciutat: el llit del Riu Riquer. Començant per un suggeriment dels Pressupostos Participatius, s’han instal·lat dos circuits per a fomentar la pràctica esportiva de qualsevol persona com a primera pedra del projecte de revitalització per al riu, que inclou la celebració de curses i activitats que donen a conèixer aquesta zona a veïns i visitants.

La ciutat d’Alcoi compta amb un divers paisatge, inclús al seu casc urbà, creat per l’orografia que caracteritza la ciutat. No obstant, durant molts anys, zones com el llit del riu Riquer, el principal que creua la ciutat però no l’únic, han estat deixades de banda. Tant que l’abandonament ha perjudicat alguna de les àrees a aquesta zona, una de les grans desconegudes de la ciutat. L’Ajuntament alcoià ha detectat un seriós problema en aquest abandonament, i treballa en un projecte que permeta la seua recuperació i posada en valor.

Es tracta de la iniciativa coneguda com a Riverfit, que consta en la instal·lació de diferents aparells per a la pràctica esportiva al llarg del quilòmetre i 200 m de llargària d’aquesta zona. Es tracta així de fomentar la pràctica esportiva per a atraure ciutadans cap al Riquer i dinamitzar una de les zones considerades com a més atractives de la ciutat dels ponts. A més, L’Ajuntament s’ha constituït com a organitzador de curses amb obstacles, mitjançant les quals poder convertir el Riquer en un pol d’atracció que es vol ampliar en el futur riu amunt.

El circuit esportiu que val com a primera pedra per al projecte de revitalització del llit del riu Riquer ha sigut possible gràcies a una de les propostes dels Pressupostos Participatius, que ha permès una millora integral a tota la zona. El circuit té dos possibilitats per a ser executat en funció de en quin extrem del parc es comence, i cadascuna d’elles té 9 estacions d’exercicis diferents, amb tres graus de dificultat per a fer-les accessibles a qualsevol persona. De fet, el foment de la pràctica esportiva és altra de les intencions municipals amb aquest projecte.

Cada estació del circuit esportiu al Riquer compta amb una aplicació per a mòbil amb la que accedir a contingut de suport per a les activitats recomanades en tot el recorregut.