Home Alcoi Alcoi destinarà enguany 500.000 € a pagar les expropiacions per a ampliar...

Alcoi destinarà enguany 500.000 € a pagar les expropiacions per a ampliar el campus de la UPV

828
0
SHARE

Mig milió d’euros. És la xifra que l’Ajuntament d’Alcoi ha aprovat pagar als propietaris dels terrenys que van ser expropiats per a ampliar el Campus d’Alcoi de la UPV en la part alta de la Beniata. El pagament forma part del pla negociat amb els propietaris després de la seua reclamació pels baixos preus rebuts pels terrenys al 2008, que conclourà al 2021 després d’haver aportat un total de 2,6 milions.

Al voltant de l’any 2008, l’Ajuntament d’Alcoi va procedir a expropiar una sèrie de terrenys per a oferir a la Universitat Politècnica de València la possibilitat d’ampliar el seu campus a la capital de l’Alcoià. Llavors, els tècnics municipals van xifrar el preu de la superfície a expropiar, ubicada en la vessant de La Beniata, en torn als 325.000 euros, quantitat que no satisfeia als propietaris. Però el 2013, el propi campus alcoià descartava part de la superfície adquirida per a la seua ampliació, i només va construir el nou edifici, el pavelló i l’aparcament.

El recurs dels propietaris va prosperar, condemnant a l’Ajuntament a pagar 2,6 milions per expropiacions a baix preu, un procés de pagament que ja va començar al 2016. Eixe any van ser 100.000 euros els que l’administració alcoiana va aportar als propietaris, per 255.000 més en 2017. Enguany, la xifra ha augmentat fins al mig milió d’euros, pagament que ja ha sigut autoritzat pel Consistori i que ja estava acordat gràcies al pla de pagament que les dos parts van negociar per a saldar el deute, en no haver-se urbanitzat a més la vessant de la Beniata.

Amb el nou pagament executat per l’Ajuntament alcoià quedarien encara 3 pagaments més, que ascendeixen a 600.000 en els anys 2019 i 2020, per a acabar liquidant el deute al 2021, amb un pagament de vora 566.000 euros. Ara bé, tota vegada que va ser el Campus d’Alcoi de la UPV qui va revocar l’acord per a l’ampliació, al estimar que no calia tanta superfície, el propi Ajuntament busca formes de compartir la despesa en aquest sentit.

Els pagaments suposen un entrebanc econòmic per a l’Ajuntament que es vol alleugerar amb les aportacions del campus alcoià, que va invertir 13 milions d’euros en una ampliació que distava molt del projecte inicial. Aquest document incloïa a més diferents construccions en la vessant de la Beniata cap a Carrer Alacant.