Home Alcoi L’ASJ preveu 12.000 participants en l’Entrada mentre el patró alcoià ja ocupa...

L’ASJ preveu 12.000 participants en l’Entrada mentre el patró alcoià ja ocupa el seu lloc a Santa Maria

0
SHARE

Les Entrades, l’acte central dels Moros i Cristians d’Alcoi, congregaran enguany a 12.000 persones desfilant pels carrers cèntrics de la ciutat, segons les estimacions. Un fet que podria derivar en una restricció en anys propers a la participació per a no allargar l’acte més del necessari. I tot mentre la imatge de Sant Jordi, El Xicotet, ja reposa en l’església de Santa Maria, preparada ja per a acollir els actes en honor al patró alcoià.

La proximitat de les Festes de Moros i Cristians transforma la ciutat d’Alcoi durant les jornades prèvies, on els preparatius fan pujar el ritme habitual de la vida a la capital de l’Alcoià. Durant aquestes jornades es succeeixen les presentacions d’activitats relacionades amb els festejos, i també les estimacions al voltant de la participació prevista en el principals dels actes que composen la Trilogia en honor a Sant Jordi. Els boatos, ballets, bandes de música, roponaes i esquadres faran pujar enguany la participació a nivells previs a l’explosió de la crisi econòmica fa ja una dècada.

Eixa és l’estimació que baralla l’Associació Sant Jordi, encarregada d’organitzar els Moros i Cristians més coneguts arreu del món. Un fet que redundarà en el temps durant el que es celebrarà el gran acte dels festejos, que amb molta probabilitat es veurà augmentat. I també en la capacitat organitzativa de l’ASJ, que haurà de tindre més en compte els horaris amb el sistema de seguiment per satèl·lit. Des de la Regidoria de Festes s’han mostrat complaits amb aquesta estimació, que donarà més lluentor als festejos, però que, tal volta, hi haurà que controlar en el futur.

I tot mentre els actes previs continuen a la ciutat dels ponts, amb un dels que més devoció provoca entre els festers alcoians, com és la Processó dels Trasllat, que porta la imatge del patró de la ciutat, Sant Jordi, fins l’església de Santa Maria. En ella residirà per a rebre l’estima i la devoció del món de la festa alcoiana, amb la seu imatge coneguda com ‘El Xicotet’. Es tracta d’un dels darrers actes oficials abans de l’arribada dels dies grans, en el que han participat els càrrecs d’enguany i també el Sant Jordiet.

Només el Tridu en honor a Sant Jordi i les Entradetes que resten separen a Alcoi de l’arribada dels seus dies grans en honor al patró de la ciutat.