Inici Alcoi El Betlem de Tirisiti rep el Premi Avetid a la dedicació a...

El Betlem de Tirisiti rep el Premi Avetid a la dedicació a les arts escèniques

497
0
COMPARTIR

Des de finals del segle XIX, a la ciutat d’Alcoi ve representant-se una mostra de la costum nadalenca alcoiana en forma de retaule costumista. És el conegut com a Betlem de Tirisiti, una funció amb titelles que, degut al seu valor, han sigut declarada Bé d’Interès Cultural Immaterial i que ha rebut també l’Alta Distinció de la Generalitat Valenciana al Mèrit Cultural en els anys 2002 i 2004 respectivament.

Les representacions del Tirisiti són, a més, una de les mostres més esperades i exitoses del conegut com a Nadal Alcoià. Cada any són més de 30.000 les persones que acudeixen a conèixer a Tirisiti i els personatges que els acompanyen, entre escolars i públic en general. Tot a un espectacle que barreja el costumisme local amb aspecte de la més rabiosa actualitat, i que evoluciona cada any en funció de la societat que l’envolta.

El proper dilluns 18 de novembre, el Betlem de Tirisiti rebrà el Premi Avetid, que reconeix la dedicació que persones i entitats dediquen a les arts escèniques. Un guardó que es fa extensible a aquells que fan possible les representacions, possibles gràcies a la col·laboració públic-privada. Així, la companyia teatral alcoiana La Dependent -que du a terme les funcions amb actors professionals- i l’Ajuntament d’Alcoi -que organitza la campanya de representacions- rebran aquest premi a València.