Inici Economia Els cultius de secà ocupen el 85% dels camps del terme municipal...

Els cultius de secà ocupen el 85% dels camps del terme municipal d’Onil

418
0
COMPARTIR

L’agricultura ha passat al llarg del segle XX de ser un dels motors de l’economia a les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla a tindre un paper secundari en l’economia de les poblacions que les composen. Tot i això, bona part de les localitats de l’interior alacantí estan envoltades d’explotacions agrícoles, a pesar de l’abandonament que molts camps de la zona porten dècades patint.

En el cas de la vila d’Onil, el seu terme municipal alberga un total de 1.397 hectàrees de superfície agrícola cultivada del total de vora 4.800 que el conformen. Als camps predominen els cultius arbrats de secà, entre els que destaquen, especialment, el d’olivar, al que cal afegir el d’ametler. Entre aquests dos arbres aglutinen el 85% de tota la superfície cultivada colivenca.

Per la seua banda, les hortalisses únicament avarquen el 2% de tota l’entensió agrícola d’Onil, mentre que els cereals es queden amb un 6% del terme municipal. L’Ajuntament colivenc ha volgut posar en valor la capacitat productiva de l’agricultura a una població que té una cooperativa agrícola, especialment centrada en la producció del conegut -i guardonat- or líquid: l’oli d’oliva.