Inici Alcoià Els discapacitats demanden més infraestructures d’atenció al col·lectiu a la muntanya alacantina

Els discapacitats demanden més infraestructures d’atenció al col·lectiu a la muntanya alacantina

372
0
COMPARTIR

Les comarques interiors d’Alacant han commemorat el Dia Mundial de la Discapacitat amb un grapat d’activitats lúdiques i reivindicatives. A Ibi, una població amb experiència a les persones amb diversitat funcional, han posat de relleu les carències que encara registra el col·lectiu, i han demanat més infraestructures d’atenció sociosanitària per a abastir la demanda de places als diferents centres.

Les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla han celebrat al llarg d’aquest passat cap de setmana el Dia Mundial de les Persones amb Discapacitat, un col·lectiu que, en moltes ocasions, no té presència social. No obstant, aquesta efemèride val per a donar visibilitat a un col·lectiu que no per les discapacitats o diversitats funcionals que patinsquen tenen menys capacitat per a integrar-se a la societat. Aquesta és, precisament, una de les reivindicacions dels diferents actes que han tingut lloc a les localitats interiors de la província d’Alacant.

Una de les principals activitats que s’han dut a terme a la muntanya alacantina en quant a la visibilització de la discapacitat ha tingut lloc a Ibi, que compta amb dos centres dedicats a prestar aquesta atenció. No obstant, les infraestructures amb que compta no sols Ibi, sinó la totalitat de les poblacions que conformen aquestes comarques són insuficients. Llistes d’espera per a ser atesos o la impossibilitat d’accedir als serveis de formació una vegada passats els 21 anys d’edat pels usuaris són les situacions que denuncien, i per a les que exigeixen solucions.

Desenes d’usuaris dels centres dedicats a l’atenció a la diversitat funcional han dut a terme accions per a posar de relleu les necessitats d’atenció que té aquest col·lectiu i tots aquells relacionats amb la dependència. De fet, Ibi està pendent de que la Conselleria de Polítiques Inclusives done llum verda al projecte per a instal·lar un geriàtric en terrenys cedits pel propi Ajuntament al municipi; una infraestructura que, a més, compta amb 120.000 euros de Diputació per a redactar el projecte que ha de conduir a la seua activació. Per a Ibi es tracta d’una necessitat imperant, i el Consistori es mostra disposat a dur-lo a terme, encara que siga amb tempos més dilatats i sense l’ajuda del Consell.

A pràcticament totes les poblacions de l’interior alacantí s’han dut a terme gales per a posar de relleu que les persones amb diversitat funcional tenen molt a dir en la societat actual.