Inici Alcoià Una nova DANA posa en alerta a l’interior alacantí fins el proper...

Una nova DANA posa en alerta a l’interior alacantí fins el proper divendres

955
0
COMPARTIR

L’Agència Estatal de Meteorologia ha activat l’alerta per les precipitacions que es preveu que descarregue una nova depressió aïllada en nivells alts (DANA) des de les darreres hores d’aquest dilluns 9 de setembre. És la segona alarma d’aquestes característiques que té lloc aquest estiu des que fa unes setmanes altra fenomen com el que es preveu que arribe a partir d’aquesta nit deixara quantitats de fins a 80 l/m2 a localitats com Castalla o Tibi.

La situació ve provocada de nou per l’entrada d’aire gelat en capes altes de l’atmosfera, que en contrasta amb l’encara elevada temperatura en superfície provoca tempestes i precipitacions que podrien arribar a ser torrencials. La pitjor part de la DANA durant les primeres hores arribarà a Catalunya i Balears, però ja dimarts es preveu, amb quasi total seguretat, que es desplace per tot el Llevant i reste en aquesta zone fins, com a mínim, el proper divendres 13.

Aquest nou fenomen ve acompanyat d’episodis de tempestes amb aparell elèctric, forts vents i precipitacions que podrien arribar fins als 100 l/m2 en 24 hores i, en el pitjor dels casos, pluges torrencials de podrien deixar 60 l/m2 en sols una hora.

Davant aquesta situació es recomana a la població extremar les precaucions al volant, no estacionar en zones inundables ni amb risc de corrents d’aigua i evitar els espais oberts, a més de prestar atenció a l’actualització de les previsions.