Home Agres 2.400 docents de l’Alcoià i El Comtat es vacunaran contra la Covid19...

2.400 docents de l’Alcoià i El Comtat es vacunaran contra la Covid19 entre el 18 i el 27 de març a Alcoi

771
0
SHARE

La vacuna contra el coronavirus és a dia de hui l’única solució que la ciència ha trobat per a acabar amb la pandèmia mundial activa des principis de 2020 a tot el món. Ingents quantitats de diners públics han sigut invertits durant els darrers mesos per a donar suport a les farmacèutiques i laboratoris en les que s’ha desenvolupat l’antiviral. La contrapartida és que eixes vacunes arriben a tota la població, cosa que, pel moment, no garanteixen les pròpies farmacèutiques.
A la Comunitat Valenciana ja s’han vacunat els sectors poblacionals més afectats pel virus. Entre ells es troben els usuaris i personal dels geriàtrics, els majors de 90 anys seguits dels de 80, el personal sanitari, els integrants dels cossos i forces de seguretat i ja han començar a fer-ho els dependents i els seus cuidadors. Després d’ells arriba el torn dels docents, 116.000 dels quals rebran la primera dosi entre el 15 i el 27 de març a tota la Comunitat. A la muntanya alacantina es vacunaran sobre 2.400 professionals de l’ensenyament entre els dies 18 i 27 de març per a un dels sectors més exposats al virus en el dia a dia.
La vacunació del personal docent de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla tindrà lloc a un únic punt: l’aparcament del Poliesportiu Francisco Laporta d’Alcoi. Varis equips de professionals sanitaris estaran encarregats del procés amb la intenció de que no es formen aglomeracions. Tot per a una experiència que valdrà com a calfament per a la vacunació massiva que Generalitat té previst encetar a partir de l’1 d’abril.
El calendari del vacunació per als docents varia en quant a la segona dosi, que està prevista per al mes de juny. La vacuna que rebran serà la d’Astra Zeneca, que pel moment està recomanada únicament per als menors de 55 anys d’edat.