Home Alcoi ATEVAL s’adhereix a la proposta d’un Pla de Reforma dels Habitatges que...

ATEVAL s’adhereix a la proposta d’un Pla de Reforma dels Habitatges que incloga els interiors de les llars

960
0
SHARE

Quan es parla de la millora, conservació i reforma d’habitatges i immobles es fa referència, majooritàriament, als exteriors. Façanes, sostres o portals solen ser els principals objectes de les ajudes que es llancen des de les administracions. Un fet que beneficia únicament a empreses de construcció i reforma, a banda de a aquelles que les submnistren materials i maquinària. De la reforma dels interios només es sol abordar l’accessibilitat amb la instal·lació d’ascensors o rampes, però escassament es parla d’interiorisme.
Ara, diversos ens empresarials i representants de professions com la d’interiorista o decorador s’han unit per a presentar una proposta al Govern central que canvie eixa perspectiva en la reforma dels immobles. Sectors com el tèxtil, el del moble o el del disseny i decoració participen per a traslladar a l’Executiu una proposta que busca oferir-los possibilitats de millora també a ells en plena crisi econòmica provocada per la pandèmia. La idea és que el seu treball en les reformes d’interiors redunde en una millor habitabilitat i sostenibilitat en les llars.
La proposta traslladada al govern inclou mesures concretes per a aconseguir una major dinamisme per a aquest sectors. Entre elles es troba la de fomentar les reformes d’interiors via descomptes fiscals per temps limitat -per a accelerar els treballs-; una reducció de l’IVA del 21 al 10% per a aquestes obres i els materials que requereixen, amb una reducció major per als treballs de millora de la sostenibilitat.
Aquestes mesures, que teòricament suposarien menys ingressos per a les arques públiques, es veurien contrapesades per un increment en la contractació i el consum dels contractats. Els autors de la proposta estimen que cada milió d’euros invertit podria crear 18 llocs de treball.