Home Alcoi 2 propostes culturals Alcoianes és beneficiaran d’1,6 milions d’euros de fons europeus

2 propostes culturals Alcoianes és beneficiaran d’1,6 milions d’euros de fons europeus

0
SHARE
L'edifici que donarà cabuda al futur Museu de Camilo Sesto a Alcoi.
L'edifici que donarà cabuda al futur Museu de Camilo Sesto a Alcoi.

Es tracta d’ajudes específiques del Pla de rehabilitació d’edificis públics per millorar l’eficiència energètica

Dos projectes es portaran a terme a l’Antic Asil de San José: el Museu Camilo Sesto i la Pinacoteca Municipal

El Ministeri d’Agenda Urbana i Habitatge ha fet públics els projectes que formaran part de les ajudes del Pla de rehabilitació d’edificis públics, entre els que han estat seleccionats dos projectes presentats pel consistori Alcoià. Cal dir, que de tota la província d’Alacant, sols 4 municipis han entrat a formar part d’aquesta convocatòria.

Axí ho han presentat en roda de premsa l’Alcalde d’Alcoi Toni Francés, i els regidors Raül Llopis i Jordi Martínez, de les àrees de cultura i obres i servéis respectivament.

Ambdós projectes es portaran a terme a l’Antic Asil de San José situats a El Camí als números 38/40 i 44, a un edifici construït al segle XIX.

El Pressupost Total de l’actuació és 2,1 milions, s’ha aconseguit una subvenció del 80%, 1.657.827,14 euros el 20% restant ja estava al pressupost municipal, amb el que és desenvoluparan els projectes del Museu de Camilo Sesto, l’artista més internacional de la ciutat, i la pinacoteca municipal, on es podrà gaudir de la història de la pintura alcoiana de finals del segle XIX i del segle XX.

Les obres del Museu del cantant, ja es troben encetades. Per altra part, les de la pinacoteca estan pendents de la licitació del projecte d’execució perquè puguen començar el proper any 2023.

Toni Francés, alcalde d’Alcoi explica que “és un projecte molt ambiciós, necessari i demandat ” i que “són projectes que van a reforçar la capitalitat cultural de la ciutat”

Alcoi ha aconseguit 11,2 milions dels Fons Next Generation, i està previst que abans que acabe l’any s’arribe als 20 milions.