Home Destacats Ibi dòna la benvinguda als xiquets del Sàhara

Ibi dòna la benvinguda als xiquets del Sàhara

1837
0
SHARE

L’alcalde d’Ibi, Rafael Serralta, i representants de diferents partits polítics que conformen la Corporació Municipal han donat la benvinguda al grup de 20 xiquets i xiquetes sahrauís que passaran l’estiu amb famílies d’acollida de la comarca i província en els municipis de Ibi, Alcoi, Castalla, Onil, Sant Vicent, Villena i Alacant, entre altres.

A través de l’Associació DAJLA, amb seu a Sant Vicent, huit famílies iberuts no han dubtat a col·laborar amb aquest projecte solidari, “Vacances en Pau”. La seua finalitat és acollir un menor durant els mesos de juliol i agost, en els que reben, a més d’una alimentació equilibrada i saludable, atenció mèdica especialitzada i participar de les nombroses activitats organitzades. Els xiquets i xiquetes tenen edats compreses entre els 10 i els 13 anys i procedeixen de diversos campaments del Sàhara. Molts d’ells repeteixen l’experiència any rere any, els resulta una vivència molt positiva per les limitacions, conflictes i la difícil situació que viuen al seu país.

En l’acte, que ha tingut lloc al Museu Valencià del Joguet, l’alcalde, la tinent d’alcalde de Serveis Socials, M.ª José Ferrer, l’edil Loli de l’Assumpció, juntament amb representants de DAJLA, han obsequiat als nens amb joguines a manera de benvinguda. Els representants municipals no han volgut deixar passar l’ocasió per agrair a les famílies la seua implicació, ja que dels 20 menors acollits a la província 8 han estat per famílies iberuts. Al seu torn, han realitzat una crida a la ciutadania perquè participen en aquest tipus de projectes solidaris que tant ofereix als nens i nenes sahrauís ia les famílies que els acogen.

L’ associació DAJLA desenvolupa projectes molt importants, entre ells Vacances en Pau, l’Escola de deficients visuals de DAJLA, creada el 2003, l’Escola d’infermeria “Ahmed Abdel-Fatah i Caravana per la Pau, per a l’enviament d’alimentació als diferents campaments.