Inici Destacats “IBI INTEGRA”, nou projecte per millorar l’ocupabilitat de les persones amb diversitat...

“IBI INTEGRA”, nou projecte per millorar l’ocupabilitat de les persones amb diversitat funcional a Ibi

278
0
COMPARTIR

Liderat per l’ajuntament, aglutina esforços per facilitar que aquests col·lectius puguin accedir a una feina que els permeti millorar el seu desenvolupament personal.

IBI INTEGRA és un iniciativa d’inclusió social desenvolupada per l’Ajuntament d’Ibi en col·laboració amb les associacions de persones amb diversitat funcional de la població. L’objectiu d’aquest projecte és fomentar la inserció laboral d’aquests homes i dones que es troben en recerca activa d’ocupació, garantint la igualtat d’oportunitats, la justícia social i la millora de la cultura organitzacional.

La funció bàsica d’IBI INTEGRA és oferir a les empreses una tasca d’intermediació laboral i acompanyament, de caràcter gratuït i personalitzat, que combina de manera òptima les necessitats del teixit social i empresarial per assegurar l’èxit en la integració laboral d’aquest col·lectiu. Les empreses poden ajudar-los a aconseguir una feina que els otorgue tenir plena autonomia i incorporar-se, de la millor manera possible, al món laboral a través de programes flexibles i de suport.

Una de les accions programades en el pla d’actuació d’IBI INTEGRA, que veurà la llum en breu, és la publicació d’un fullet explicatiu del projecte. S’hi mostrarà també, d’una banda, la base de dades de les associacions que treballen amb l’ocupació d’aquestes persones amb diversitat i, de l’altra, s’exposaran a les empreses els avantatges i subvencions que poden obtenir amb aquestes contractacions.

Les àrees de Serveis Socials i Ocupació del consistori ibense han promogut i coordinat les reunions de treball que s’han anat celebrant a llarg d’aquests 2 mesos. El Centre Ocupacional Sant Pasqual, la Unió Provincial d’Associacions de Persones amb Discapacitat Intel·lectual d’Alacant (UPAPSA), ADIBI, entitat d’àmbit comarcal especialitzada en l’atenció a persones amb discapacitat, malalties rares i en exclusió social, la delegació d’Alacant de COCEMFE , Confederació Espanyola de Persones amb Discapacitat Física i Orgànica, l’Associació de Familiars i Persones amb Malaltia Mental de la Foia de Castalla (AFEM), així com les organitzacions locals Babilón, Somriu i Somriures estan treballant de la mà de l’Ajuntament d’Ibi per donar forma a aquest projecte, que té, entre altres objectius, donar visibilitat a la gran quantitat d’oportunitats que la contractació d’aquestes persones pot oferir a les empreses.

La tinenta d’alcalde de Serveis Socials, Maria José Ferrer, ressaltava “la importància d’aquesta iniciativa social perquè hi hagi una connexió més propera i fructífera entre les associacions, que treballen per millorar l’ocupabilitat dels seus col·lectius, i les empreses, que seran recompensades amb bonificacions, descomptes i subvencions “. D’altra banda, el primer edil i responsable de l’Àrea d’Ocupació, Rafael Serralta, indicava que “la integració laboral d’aquests homes i dones, per al desenvolupament seva autonomia, és una prioritat absoluta per a l’Ajuntament d’Ibi, com així queda demostrat liderant aquest projecte “.