Home Cocentaina Cocentaina dona prioritat a Serveis Socials durant la pandèmia i augmentarà la...

Cocentaina dona prioritat a Serveis Socials durant la pandèmia i augmentarà la seua partida pressupostària

929
0
SHARE

Des de l’inici de la pandèmia pel COVID-19 el departament de Benestar Social ha posat en marxa diferents mesures per ajudar a les persones més vulnerables.
En març es va obrir el telèfon 965593080 d’assistència psicològica de dilluns a divendres de 9h a 13h dirigida als veïns i les veïnes de Cocentaina que necessiten suport per gestionar millor l’estrés i els bloquejos emocionals que pot produir aquesta situació. Al mateix telèfon també es gestiona la compra i els medicaments farmacèutics a aquelles persones que no poden ixir de casa.

Des de l’inici de l’estat d’alarma s’ha produït un augment de les ajudes d’emergència destinades a les famílies en risc d’exclusió, per tal de pal·liar la pèrdua econòmica que mantenia l’economia familiar i que en aquests moments resulta complicada. A més, han aparegut nous casos i altres que han necessitat de reforç. Per tant, la seua regidora, Mireia Estepa, considera que en un futur molt proper serà necessari augmentar aquesta partida pressupostària, valorada actualment en 120.000€.

Des de fa més de tres setmanes es servixen racions de menjar preparat que dóna gratuïtament Castell de Barxell a aquest departament i que es combina amb el menjar que també es prepara solidàriament des del bar-cafeteria del centre social Real Blanc regentat per Claudia Duarte, per garantir una correcta alimentació a les persones que pitjor estan passant-ho.

Tanmateix, s’està supervisant que els menors amb beca menjador escolar estan fent ús del xec enviat per Conselleria per garantir el dinar dels més menuts. Fet que, de vegades, es completa amb un increment de l’ajuda econòmica per emergència de Serveis Socials.
Pel que fa als usuaris dels programes municipals del TAPIS i Respir, les professionals porten a terme un seguiment continuat i estan en contacte telefònic amb aquestes persones i les seues famílies. I, en el cas del TAPIS, es seguix fent acompanyament presencial per garantir que la salut física i psicològica és l’adequada.

La regidora de l’àrea, Mireia Estepa, reconeix el gran esforç i vocació de totes les treballadores i treballadors del departament que «estan al peu del canó oferint el màxim com a professionals i com a persones, perquè tenim molt clar que en esta regidoria ens devem a les persones, especialment, a les que més ens necessiten».

Altrament, el departament treballa per garantir que tot l’alumnat de l’educació obligatòria puga tindre accés a internet i a l’equipament per a treballar els continguts que els fan arribar des de les escoles i l’institut. Un total de 5 xiquets tindran accés a internet gratuïtament amb una de les tauletes electròniques que els ha proporcionat Conselleria d’Educació als centres educatius i amb les targetes de dades per a internet que ha facilitat solidàriament l’empresa contestana, Netllar, i que podran fer servir mentre dure la suspensió de classes. Aquesta tasca s’ha fet en col·laboració amb l’empresa i els centres educatius, a qui també se’ls reforça, imprimint el material que alguns menors necessiten per a seguir les classes en línia.

Estepa, regidora també d’Educació, agraix a Netllar «el seu oferiment sense esperar res a canvi, que es suma al que molts altres negocis del poble estan fent, demostrant que inclús en els seus pitjors moments són capaços d’ajudar per què altres persones porten millor aquest confinament sanitari».