Home Destacats L’Ajuntament d’Alcoi invertirà més de 2,3 milions d’euros en programes d’ajudes per...

L’Ajuntament d’Alcoi invertirà més de 2,3 milions d’euros en programes d’ajudes per a pal·liar la crisi produïda per l’estat d’alarma

685
0
SHARE

L’Ajuntament d’Alcoi ha posat en marxa un programa d’ajudes per a pal·liar els efectes provocats per aquesta crisi sanitària. Per a això invertirà mes de 2 ,3 milions d’euros. Unes ajudes que es podran ampliar en els pròxims mesos i que són d’aplicació immediata.
En el sector econòmic destaquem la inversió de 600.000 euros per a autònoms i micropymes , en el qual cada beneficiari podrà optar a una ajuda de fins a 1000 euros. Aquestes ajudes les podran sol·licitar sempre que s’haja cessat l’activitat labora o els seus ingressos s’hagen reduït en 75% i sempre que no puguen optar a les ajudes convocades pel Govern Valenciá.
El comerç també es beneficiarà d’unes ajudes, el consistori invertirà 300.00 euros en ajudes indirectes, que estaran centrades en incentivar la compra en el comerç local. Els bars i restaurants estaran exempts de pagar la taxa d’ocupació de via pública en tot el 2020.
Seguint amb l’ajornament d’impostos, s’ha ajornat el pagament del rebut del fem i el de vehicles i l’IBI es podrà pagar fins al mes de novembre.
Des de l’Ajuntament es vol facilitar el pagament als proveïdors, comprometent-se a pagar-lo abans de de 10 dies i prioritzant el pagament a autònoms i a xicotetes empreses.
Finalment el consistori municipal invertirà 600.000 euros en serveis socials, invertint en el servei de menjar a domicili, lliurament de tauletes amb connexió a Internet entre altres.
Totes aquestes mesures entraren en funcionament des de ja amb l’objectiu que puguen arribar als seus destinataris al més prompte possible.