Home Alcoi La ITE al Centre d’Alcoi certifica el mal estat dels immobles en...

La ITE al Centre d’Alcoi certifica el mal estat dels immobles en 43 dels 58 edificis avaluats

0
SHARE

El pas de la borrasca Glòria per les comarques de la muntanya alacantina va deixar tot un rastre de destrucció en diferents poblacions. Una de les seues víctimes predilectes van ser llavors els edicis dels cascs antics en diverses poblacions del l’interior provincial. Entre elles, moltes edificacions amb una certa antiguitat als cascs urbans d’Alcoi i Cocentaina, on es va haver d’enderrocar diferents immobles.

Arrel d’aquella situació -que va provocar inclús una víctima mortal a Alcoi-, el propi Ajuntament alcoià va instar a l’Institut Valencià de l’Edificació (IVE) que realitzara una Inspecció Tècnica d’Edificis (ITE) a fins a 80 immobles del Centre de la ciutat. L’arribada de la pandèmia de coronavirus ha aturat la darrera fase d’aquests anàlisi, encara que se n’han pogut dur a terme fins a 58. Un d’ells, ubicat al Camí, haurà de ser enderrocat directament per seguretat.

El pitjor d’aquests anàlisi a la integritat dels immobles no és massa alentador. Només en es pot accedir a 15 d’ells degut al seu estat de conservació, mentre que altres 27 tenen l’accés restringit i als 16 restants està prohibida l’entrada. La xifra no ha arribat als 80 edificis proposats degut a factors com l’estat tapiat dels immobles, a banda de al retard de bona part dels processos burocràtics arrel del Covid19.