Home Sanitat Contínua baixant el numero de contagiats i morts en la comunitat valenciana

Contínua baixant el numero de contagiats i morts en la comunitat valenciana

1713
0
SHARE

Encara que a l’hospital d’Alcoi en aquests moments no hi ha cap persona ingressada per coronavirus, en les dades aportades aquest matí per la consellera de Sanitat, Ana Barcelo, en la nostra àrea de salut s’han produït en les últimes hores tres contagis, que estarien passant la malaltia en el seu domicili, com la resta de persones que fins ara continuen infectades.
La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha mostrat la seua satisfacció perquè “la Comunitat Valenciana en el seu conjunt passa a la Fase 1. Ha sigut gràcies a l’immens esforç dels ciutadans i els professionals sanitaris”, apuntava. D’altra banda, ha explicat que el departament de salut de la Ribera ha passat a la Fase 1 sense cap mena de restricció. Segons Barceló, “des de Salut Pública s’ha treballat intensament per a recuperar la traçabilitat dels casos que han aparegut en els últims dies”. D’aquesta forma, es va traslladar al Ministeri la proposta que aquest departament passara de fase sense restriccions.
A més, la consellera ha assenyalat que, a partir d’ara, la unitat territorial que es tindrà en compte a l’hora de passar de fase i per a permetre la mobilitat dels ciutadans serà la província.
La consellera ha volgut felicitar pel seu treball a tots els professionals del sistema sanitari, així com als de Salut Pública. Però també a tots els ciutadans, ja que “han seguit totes les mesures i recomanacions de les autoritats sanitàries i, junts, hem aconseguit el nostre objectiu”. En aquest sentit, ha demanat que “seguim així, perquè aquesta setmana és decisiva i també ho és el comportament que tinguem tots”.
A més, ha recordat que “entrem en una fase que és molt important consolidar”, per la qual cosa apel•lava a la responsabilitat de tot el món perquè “no baixen la guàrdia”. “Volem arribar tots junts a la segona fase i ho volem fer amb la seguretat i la certesa que no retrocedirem”, ha conclòs la consellera.
Durant les últimes 24 hores s’han produït 53 noves altes de pacients diagnosticats de coronavirus. Per tant, amb aquestes noves altes s’eleva a 9.761 el nombre de persones que ja han superat la malaltia en tot el territori (1.344 a Castelló, 3.577 a Alacant i 4.840 persones a la província de València). Suposen ja el 70% del total de casos positius
Quant a casos positius nous, des de l’actualització d’aquest divendres s’han detectat 37 nous casos a través de PCR que eleven a 10.850 el total de positius des que va començar la pandèmia. Per províncies:
• 5 a Castelló. Total: 1.480
• 10 a Alacant. Total: 3.778
• 22 a València. Total: 5.587
• 5 desplaçats (no nous)
El nombre de positius per test ràpid és de 3.686.
Hui dia hi ha 25 persones menys ingressades als hospitals valencians respecte al dia d’ahir, en concret són 367 persones ingressades (30 a Castelló, 105 a Alacant i 232 a València). En les UCI la tendència també és descendent, i en aquests moments hi ha 58 pacients ingressats, 9 menys que en l’última actualització (5 a Castelló, 31 a Alacant i 22 a València). Els ingressos en UCI s’han reduït un 50% durant el mes de maig i les hospitalitzacions un 44%.
Des d’ahir s’han produït 8 noves defuncions, la qual cosa eleva a 1.381 les persones que han mort en la Comunitat Valenciana per coronavirus: 207 a la província de Castelló, 481 a Alacant i 693 a la província de València.
Des de l’última actualització de dades, s’han registrat 21 altes més en professionals sanitaris, la qual cosa eleva a 2.027 les altes. El nombre total de positius en professionals en aquests moments és de 658.
El nombre total de proves dutes a terme per a la detecció del coronavirus han sigut 245.667 de les quals 161.673 han sigut a través de PCR i 83.994 a través de test ràpid.
Hui dia, hi ha algun cas positiu en 86 centres (11 a la província de Castelló, 32 en la d’Alacant i 43 a la província de València).
• Residents nous positius: 9
• Treballadors nous positius: 5
• Residents morts: 4
En aquests moments, es troben baix vigilància activa de control sanitari 28 residències en la Comunitat Valenciana: 8 a la província de Castelló, 7 a la província d’Alacant i 13 a la província de València.